Dünya
  • 14.11.2016 00:04

Ruya'dan NATO'ya ağır sözler

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'a yönelik sözlerini yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, kullanılan ifadeleri 'reel politik' dile tercüme etti.

Guardian'a demecinde ABD'deki güvenlik durumunun son yıllarda dramatik şekilde kötüye gittiğini söyleyen Stoltenberg, uluslararası güvenliğin tarihin en zor tehditleriyle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle Avrupa ile ABD arasındaki işbirliğiyle ilgili şüphe uyandırılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Stoltenberg, İttifak'ın savunma harcamalarının yaklaşık 70'inin ABD tarafından karşılandığını anımsatarak, NATO'dan ayrılmak için doğru zaman olmadığını vurgulamıştı.

'GERİCİLİK İÇİN KİM ÖDEME YAPACAK?'

Facebook hesabından röportajla ilgili bir mesaj paylaşan Zaharova, Stoltenberg'in sözlerini şöyle 'tercüme etti': "Bize kim mali kaynak aktaracak? Bizi kim yönetecek? Washington'un hatrına yaptığımız gericilik için kim ödeme yapacak?"

'BİZE TAKTIĞINIZ AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARMAYIN'

Son yıllarda NATO'da bağımsız olarak düşünme ve karar alma mekanizmasının çöktüğünü vurgulayan Zaharova, mesajına şu ifadelerle devam etti: "ABD'deki siyasi düzenin uğruna her şeyi yaptık. Barış zamanında NATO'nun egemen toprakları üzerinde silah ve asker konuşlandırdık. Halkın gözünün içine nasıl bakarız? ABD'nin çıkarına olacak şekilde, Rusya'yı her konuda suçlayacak Rusya ile ilişkileri bozma konusunda anlaşma yaptık. Bize taktığınız at gözlüklerini çıkarmanızı istemiyoruz. Zira o zaman sadece gerçeklerden koptuğumuzu değil, çıplak olduğumuzu da itiraf etmek durumunda kalırız."

Güncellenme Tarihi : 13.11.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER