Spor
  • 31.3.2012 00:35

Sabri'den transfer açıklaması

     Sabri Sarıoğlu, Galatasaray Tv'ye yaptığı açıklamada, 1-1 berabere kaldıkları Trabzonspor maçının ilk yarısında rakiplerinin kendilerinden daha iyi bir futbol ortaya koyduğunu, ikinci yarıda oyunu kendileri lehlerine çevirdiklerini ancak son dakikalarda buldukları fırsatları değerlendiremeyerek 1 puana razı olduklarını söyledi. Play-off'lara 2 maç kala hala puan avantajını koruduklarını kaydeden Sarıoğlu, ''Son iki maçımızı da kazanıp play-off-a en yüksek puan farkıyla girmek istiyoruz'' diye konuştu.
     Galatasaray'ın bu sezon 6 derbi maçından 3 galibiyet, 3 beraberlik elde etmesine ilişkin Sabri Sarıoğlu, ''Derbilerin önemi her zaman büyüktür. Hem ligin gidişi açısından, hem de taraftarların katılımı açısından... Bu seneki derbi performansımız da gayet iyi. Daha mağlubiyet almadık ve inşallah play-off'ta da bunu sürdürmek istiyoruz. İyi mücadele ediyoruz, takım olarak iyi oynuyoruz. Hocamız hangi arkadaşımıza görev verdiyse sahaya çıkarak elinden gelenin en iyisini yapıyor. Her maçımızı final niteliğinde oynuyoruz. Bunun karşılığını da normal sezonu lider bitirerek aldık. Önümüzde tek bir adım kaldı: play-off'taki şampiyonluk. Orada da elimizden geleni yapıp zirvede bitireceğiz'' dedi.
     Takımın bu sene iyi bir performans sergilediğini ifade eden Sarıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Geçen seneki durumumuzdan sonra kimse böyle bir şey beklemiyordu ama biz yeni katılan arkadaşlarla çok güzel bir sezon başı kampı geçirdik. İyi hazırlandık. Biliyorduk, böyle bir başarı elde edeceğimize inanıyorduk. Nitekim de öyle oldu. Normal sezonu lider olarak kapatmayı garantiledik ligin bitmesine üç hafta kala. Play-off olmasaydı zaten şu anda şampiyonluk turları atmaya devam ediyorduk. Ama böyle bir karar alındı, saygı duymak lazım. Her ne kadar çoğu kesim istemese de bu play-off'u, böyle bir karar alındı. Biz de saygı duyup en iyi şekilde oynamak zorundayız. İnşallah normal sezonu geçirdiğimiz gibi play-off'u aynı şekilde geçirirsek, ben inanıyorum ki şampiyon olmamamız için hiçbir neden yok...
     Orduspor ligin yeni takımlarından, flaş ekiplerinden. Çok iyi bir takım oluşturdular, iyi de sonuçlar aldılar. İlk seneleri olmalarına rağmen bence çok başarılı bir sezon geçiriyorlar. Sonuçta biz de kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz... Bizim için önemli olan Orduspor maçına her zamanki ciddiyetle hazırlanıp, aynı şekilde oynayıp kazanmaktır. Ondan sonraki maçlar bizi ilgilendirmiyor, dediğim gibi, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Biz hata yapmadığımız sürece, zaten şampiyonluk bizim için ufukta görünüyor.''
    
     - ''Özlenen Galatasaray döndü'' -
    
     Sabri Sarıoğlu, Fatih Terim ile çalışmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, ''Hocamızın gelmesiyle beraber bu özlenen Galatasaray geri döndü. İnanıyorum ki, daha da iyi olacağız. Hocamızın yardımıyla, arkadaşlarımızın gayretiyle daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum. Hocamızın olduğu yerde her zaman başarı vardır. Biz de hocamızın başarısına yardım etmeye çalışıyoruz. Hocamızın verdiği taktiklerle beraber onu uyguladığımız zaman şampiyonluğa gideceğimizi biliyoruz. İnşallah da sezon sonunda bunu gerçekleştirip ne kadar iyi bir takım olduğumuzu sene sonunda göstermek istiyoruz'' şeklinde konuştu.
     Transfer iddialarına ilişkin ise Sabri Sarıoğlu, ''Yazılı ve görsel basında o şekilde haberler çıktı ama ben hiçbir kulüple görüşmedim. Ben Galatasaray'da 18 yılımı doldurdum, bu kulübe karşı her zaman önceliğim vardır. Bu yüzden kulübümle görüşmeden önce hiçbir kulüple görüşmem. Belki benim bilmediğim duymadığım kulüpler benimle ilgileniyor olabilir ama kulübümle görüşmeden, fikir alış verişi yapmadan hiçbir kulüple görüşmedim; görüşmem de'' dedi.
     Sabri Sarıoğlu, Milli Takım'da da görev beklediğini, bunun yanı sıra Galatasaray ile Avrupa'da başarılar yaşamak istediğini sözlerine ekledi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER