Spor
  • 27.1.2024 14:00

Sacha Boey gidiyor: İşte Galatasaray'ın kasasına girecek rakam

Sacha Boey'un güncel piyasa değeri 22 milyon euroydu.

İstanbulspor karşılaşmasında sakat olduğu gerekçesiyle forma giymeyen Sacha Boey, Bayern Münih'e gidiyor. Galatasaray, Fransız oyuncu için yapılan rekor teklifi kabul etti. Transfer için resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sacha Boey, Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'e transfer oluyor.

San-kırmızılı takım, 2021-2022 sezonu başında 1 milyon 150 bin euro karşılığında transfer ettiği Boey'un satışından rekor gelir elde edecek.

San-kırmızılı kulüple ilk sezonunda bekleneni veremeyen Sacha Boey, geçtiğimiz sezon kadro dışı bırakılmıştı. Satılan oyuncular ve sakatlıklar sonrasında elinde sağ bek kalmayan teknik direktör Okan Buruk, Boey'e şans tanıdı. Bu şansı iyi değerlendiren Fransız oyuncu, kısa sürede takımın değişmez ismi haline gelirken, Avrupa kulüplerinin de radarına girdi.

Yaz transfer döneminde genç oyuncu için gelen ve 12 milyon euroya ulaşan teklifleri geri çeviren Galatasaray, bir süredir kapısını çalan Bayern Münih'le el sıkıştı.

İstanbulspor karşılaşmasından önce başlayan pazarlıklar, mücadele sonrasında da devam etti. Bayern Münih'in Boey için ilk teklifi 20 milyon euro civarındaydı. Galatasaray ise 30 milyon euro + bonuslarla kapıyı açtı. Rennes'e de kârdan yüzde 15 pay verecek olan Aslan, son olarak Alman kulübünü 27 milyon euro + 5 milyon euro bonusa ikna etti.

San-kırmızılı takım böylece toplam 32 milyon euroluk bir kazanç elde edecek. Tarafların transferi kısa süre içerisinde duyurması bekleniyor.

Fransız sağ bek Sacha Boey'un bugün Münih'e giderek önce sağlık kontrolünden geçeceği daha sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi. Sacha Boey, Bayern Münih ile 4,5 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Boey, Alman kulübünden 3 milyon euronun üzerinde ücret alacak.

Sacha Boey, bu sezon Galatasaray'da 31 maça çıkarken 2 kez gol sevinci yaşadı.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2024 13:34

İLGİLİ HABERLER