Spor
  • 28.1.2024 12:02

Sacha Boey Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı.. İşte Galatasaray'ın kazanacağı rakam

Bayern'in başlangıçta 15 milyon euro artı beş milyon euroya kadar ikramiye teklif ettiği söyleniyor. Türk basınında yer alan haberlere göre Münih merkezli şirket, teklifini artık 30 milyon euro civarına çıkardı. Sonra bu rakama 5 milyon euro da bonuslar eklendi..

Sacha Boey Galatasaray kulübü için tam anlamıyla büyük ikramiye oldu. 1.15 milyon Euro’ya aldığı Boey’i 28 kat fazlasına Bayern Münih’e satan G.Saray, sözleşmeye 2 tane de özel maç koydurdu. Münih’teki 70 bin kişilik Allianz Arena’da yapılacak karşılaşmalarda biletler ortalama 100 Euro’dan satılacak. 2 maçın gelirleriyle birlikte toplam kazanç 42 milyon Euro’yu aşacak.

BAYERN AVRUPA’DA TUR ATLADIKÇA KAZANÇ DAHA DA ARTACAK

Galatasaray Kulübü bu maçlardan 10 milyon Euro civarında kazanç bekliyor. Zira karşılaşmaların oynanacağı Münih, Almanya’da Türkler’in en yoğun olduğu kentlerden biri. Allianz Arena ise 70 bin seyirci kapasitesine sahip. Sezon öncesi yapılması planlanan bu maçlarda biletler ortalama 100 Euro’dan satılacak. İki karşılaşmaya 50’şer bin seyircinin geldiği var sayılırsa sadece bilet satışıları 10 milyon Euro’yu bulacak. Maç günleri gerçekleşecek lisanslı ürün satışları ve televizyon yayın gelirleri de eklendiğinde rakam 10 milyon Euro’yu aşacak. Galatasaray ayrıca Bayern Münih’in Avrupa kupalarında geçeceği her turda da bonus alacak ve Boey’in toplamda kazandırdığı para 42 milyon Euro’yu geçecek.

Galatasaray, Sacha Boey'in 30+5 milyon euro bonservis bedeliyle Bayern Münih'e transfer olduğunu resmen açıkladı.

Galatasaray, Sacha Boey'in Bayern Münih'e transfer olduğunu resmen duyurdu. Fransız oyuncu, kendisine ödenen bonservis bedeliyle birlikte Türk futbol tarihine adını yazdırmış oldu. İmzanın ardından konuşan Boey, "Benim için bir hayal gerçek oldu" dedi. Öte yandan sarı - kırmızılılar, anlaşmadaki detayları da açıkladı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ

Boey, bu transferle birlikte Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncu satışında yer alan isim oldu.

İşte sarı - kırmızılılardan yapılan bildiri;

Profesyonel futbolcumuz Sacha Boey’nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 euro olup FC Bayern München AG, şirketimize net 5.000.000 euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50’sini şirketimize ödeyecektir.

2028 YILINA KADAR SÖZLEŞME

Bayern Münih, 23 yaşındaki Sacha Boey ile 2028 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurdu.

DREESEN: "KALİTEYİ ARTIRDIK"

Alman devinin CEO'su Jan-Christian Dreesen imza sonrası yaptığı açıklamada, "Sacha Boey gibi büyük potansiyele sahip olan genç bir futbolcuyla uzun vadeli sözleşme imzaladığımız için mutluyuz. Bize karşı iki maçta da çok iyi perofrmans sergiledi. Bu, yalnızca kadro derinliğimizi geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda kaliteyi de artırdığımız anlamına geliyor." dedi.

FREUND: "MÜCADELEDEN KAÇMIYOR"

Bayern Münih Sportif Direktörü Christoph Freund ise, "Sacha Boey çok hızlı ve fiziksel olarak güçlü bir sağ bek. Her maçta çok fazla mesafe kat ediyor ve mücadeleden kaçmıyor. Galatasaraylı taraftarların favori oyuncularındandı. Yıllar içinde çok iyi bir gelişme gösterdi. Şampiyonlar Ligi tecrübesiyle geldi ve geçtiğimiz sezon Galatasaray ile şampiyonluk kazandı. Savunma kalitemizi artıracak." ifadelerini kullandı.

BOEY: "HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"

Çok mutlu olduğunu söyleyen Boey, "Bu benim için bir hayalin gerçekleşmesi. Bayern gibi büyük bir kulüpte oynayacak olmak benim için bir onur. Yeni takımımı ve bu oyuncularla oynamayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Hücuma çıkmayı seven bir savunma oyuncusuyum. Savunmada olduğu kadar ön alanda da yer almayı seviyorum." şeklinde konuştu.

TRANSFER SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

23.30’DA BAŞLADI, 05.00’TE BİLE BİTMEDİ

Boey, bir süredir görüştüğü Bayern Münih ile önceki gün yıllık 3.5 milyon Euro’ya anlaşıp durumu Galatasaray yönetimine bildirdi ve İstanbulspor maçında da bu nedenle oynamadı. Oyuncunun anlaşmasının ardından kulüplerin bonservis pazarlığı başladı. Bayern’in transfer için yetki verdiği, Boey’in de menajerliğini yapan Stellar şirketinin yöneticileri, önceki gece 23.30’da Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ile masaya oturdu.

‘BEN BAYERN MÜNİH’LE ANLAŞTIM’ DEDİ

İlk önerilen rakam 15 milyon Euro idi. Timur anında reddedince Bayern tarafı rakamı yükseltmeye başladı. Sabah 05.00’e kadar süren pazarlıklarda anlaşma sağlanamayınca taraflar uyku için ara verdi. Saat 09.00’da tekrar başlayan ve 20.00’ye kadar süren rakam rekor seviyeye geldi. Yapılan anlaşmaya göre Bayern, 30 milyon Euro ödeyecek ve iki takım arasında yapılacak özel maçlar ve organizasyonlarla bu rakam 42 milyon Euro’yu bulacak.

BERKAN KUTLU YOLCU ETTİ

Sabah saatlerinde Almanya'ya giden Sacha Boey'i Atatürk Havalimanı'nda Galatasaray'dan yakın arkadaşı Berkan Kutlu yolcu etti. Fransız yıldızı saat 10:00 sularında Münih'e indi. Gün içerisinde sağlık kontrolünden geçen Boey, 4,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

FRANSA MİLLİ TAKIMI’NA SEÇİLME ARZUSU

Sacha Boey’in Bayern Münih’i tercih etmesinde, yılda 3.5 milyon Euro net para kazanacak olmasının yanı sıra, Fransa Milli Takımı’na seçilme arzusu önemli rol oynadı. Son iki sezon Galatasaray’da çok başarılı performans göstermesine karşın milli takıma çağrılmayan genç futbolcunun, “Türkiye’de oynadığım için milli takıma seçilmiyorum, Bayern Münih’e gidersem davet edilebilirim” düşüncesinde olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2024 12:10

İLGİLİ HABERLER