Yaşam
  • 18.5.2021 14:45

Saçının tek bir teli 20 bin liraya satıldı!

1994 yılında öldüğünde dünyanın en önemli rock gruplarından birinin solistiydi. Yaşamı da ölümü de yıllar içinde efsane haline geldi. Kurt Cobain, ölümünden 27 yıl sonra rekor fiyata satılan saç telleriyle gündemde.

Ünlü sanatçının saçının tek bir teli 20 bin liraya satıldı!

Nirvana grubunun kurucusu, solisti ve söz yazarı 27 yaşında hayatını kaybeden efsanevi şarkıcı Kurt Cobain’in saçı, açık artırmada satıldı.

1994 yılında hayatını kaybeden, ancak o yıllardan hiç unutulmayan rock yıldızının birkaç saç teli, müzayedede 14 bin 145 dolara alıcı buldu. Bu meblağ neredeyse 120 bin liraya denk geliyor.

HBO, Kurt Cobain belgeseli ''Montage Of Heck''in fragmanını yayınladı -  bant mag

ABD Arizona'da bulunan Iconic Auctions adlı müzayede şirkete tarafından satışa çıkarılan saç telleri oldukça yüksek bir fiyata alıcı bulurken 6.5 santimetre uzunluğundaki her bir saç telinin satış fiyatı 2 bin 357 dolar oldu.

Iconic adlı müzayede evinde satışa çıkarılan saç telleri, yıllardır plastik bir kabın içinde saklanıyordu. Saç tellerinin, Cobain’in 1989 yılında, Nirvana meşhur Bleach turnesindeyken kesilen saçlarından parçalar olduğu öğrenildi.

Cobain'in saçlarını o dönemde yakın arkadaşı ve sırdaşı olan Tessa Osbourne tarafından İngiltere'de, 29 Ekim 1989'da kesildiği bilgisi verildi. Cobain'in saçlarını satın alan kişi aynı zamanda bu çok özel anın fotoğrafına da kavuşmuş olacak. Fotoğrafta Cobain, kendisiyle özdeşleşen kareli oduncu gömleğiyle görülüyor. Osbourne da arkası dönük duran Cobain'in saçlarını kesiyor.

Kurt Cobain, 1987 yılında Krist Novoselic ile birlikte Nirvana’yı kurdu. Bleach isimli ilk albümleri 1989 yılında yayınlandı. Grubun ikinci albümü Nevermind 1991’de çıktığında ve Smells Like Teen Spirit şarkılarının klibi kanallarda dönmeye başladığında gurubun başarısı çığı gibi büyüdü. Nirvana, X kuşağının ‘bayrağı önde götüren grubu’ olarak kabul edildi ve Cobain  neslin sözcüsü’ olarak nitelendirildi.

Ünlü sanatçının saçının tek bir teli 20 bin liraya satıldı

 

Güncellenme Tarihi : 18.5.2021 14:48

İLGİLİ HABERLER