''SADDAM VE OĞULLARI ÖLDÜ'' İDDİALARINA PENTAGON SESSİZ KALDI
KATAR - ABD yetkilileri, son olarak gerçekleştirilen 4 büyük bombalamayla Irak lideri Saddam ve oğullarını bulundukları yerlerinde vurduklarını iddia etti.
ABD haber televizyonu MSNBC'de yayınlanan haberde, ABD yetkilileri Saddam'ın ve 2 oğlunun öldürüldüğüne inandıklarını açıklarken, Pentagon yetkililerinden ise herhangi bir açıklama gelmediği kaydedildi.
Bağdat'ın El Mansur bölgesinde yapılan bombardımanların ardından bir görgü tanığı 4 evin yıkıldığını ve 14 sivilin öldüğünü söylediği belirtilirken, Washinhgton'dan bir yetkilinin, bu bölgede yürütülen büyük çaplı bombardımanlardan sonra, kimin ölüp kimin yaşadığı konusunda herhangi bir malumatlarının olmadığını söyledi.
Bu rada ABD birlikleri Bağdat üzerinde ilerlemelerini sürdürürken, savaş uçaklarının da Saddam'ın Cumhuriyet Sarayına yoğun şekilde ataklarının devam ettiği kaydedildi.
Son yapılan bombalamaların, Saddam'ı öldürmeye yönelik ikinci girişim olduğu belirtilirken, sonuç hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan, Belfast'ta İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşmelerde bulunan Bush, ''yapılan bombardımanlar sonrasında,Saddam kurtulabildi mi, bilmiyorum'' şeklinde bir demeç verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:45