Spor
  • 31.3.2012 00:51

Sadri Şener'den Demirören'e Avrupa tepkisi!..

Federasyonun bu yönde bir karar alacağına inanmadığını belirten Şener, "Böyle bir durumda hazırlık maçlarında hakem bile bulamayız.Yabancı futbolcuların tamamı bizi terkeder" dedi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, fenerbahçe maçı öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Şike davası sürecine de değinen Şener "Beklentilerimiz gerçekleşmezse UEFA'ya gideriz" dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe maçıyla ilgili soruları, "Sanki ilk kez oynuyoruz Fenerbahçe'yle. Biz burada Lille ile oynadık, Inter'le oynadık. Bu kadar abartmayın. Ne olur abartmayın ya" diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın Trabzonspor'un haklarına halel getirmeyeceğine inandığını da vurgulayan Şener, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmemesi halinde CAS'a gideceklerini de söyledi.

'BAŞBAKAN HAKLARIMIZA HALEL GETİRMEYECEKTİR'
Fenerbahçe maçı için dün Trabzon'a gelen Başkan Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin bahçesinde basın mensuplarıyla sohbet etti. Başbakan Erdoğan'ın Türk takımlarının gerekirse 5 yıl Avrupa'ya gönderilmemesi konusundaki açıklamasıyla ilgili görüşü sorulan Sadri Şener, şunları söyledi:
"Hassas bir konu. İleriki zamanlarda tekrar bu soruyu sormamanızı istiyorum. Sayın Başbakan'ın bu demecinin tam böyle olduğuna inanmıyorum. Hürriyet'i okuduktan sonra, Trabzonlu olan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu aradı arkadaşlar. 'O konuşmalar tam öyle değil' gibi bir ifade kullandı. Dolayısıyla biz de öyle algılamak durumundayız. Öyle algılamak istiyorum. Sayın Başkanımızın Trabzonspor'un haklarına halel getirecek davranış içinde olacağına inanmıyorum. Çünkü o da bu yörenin insanı. Kendisi de haktan, hukuktan, adaletten yana olan bir insan. Bu tabii ki karşılıklı görüşmemden doğan fikirlerim değil. Gazetede yazılanları soruyorsunuz, ben de ona görev cevap veriyorum. Dolayısıyla konunun üzerinde çok durmak istemiyorum."

'AVRUPA'YA GİTMEMEK ZARAR VERİR'
TFF Başkanı Demirören ile yaptıkları son görüşmede, Etik ve Disiplin Kurullarının kararlarını play - offt'an önce açıklayacağını söylediğini, buna çalıştıklarını anlattığını kaydeden Başkan Sadri Şener, "O zamanı beklemek istiyoruz. Bekleyelim görelim. Ama genel anlamda Avrupa'ya gitmemek Türkiye ve bizim için çok sakıncalı. Kampa bile gidemeyiz, maç yapamayız. UEFA bize hakem bile vermez. Maddi zararları çok olur. Bunlar realite. Yabancı futbolcuların hiçbiri durmaz, gider. Maddi olarak çok sıkıntılara girer Türk futbolu. Onun için Sayın Başbakanın tam böyle demek istediğini zannetmiyorum. Karşılıklı bir araya gelme imkanı olsa o zaman kendisi de söyler diyorum. Sayın Demirören'in bu konuyu desteklediğini de yazıyor gazeteler. Kendisiyle bu konuyu konuşmadım. Pazar günü maça gelmek istiyor. Bugün akşam üzere konuşmayı düşünüyorum Yıldırım'la" dedi.

'AĞIZDAN ÇIKAN HER CÜMLEYE DİKKAT ETMEK LAZIM'
Sadri Şener, Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacaklarını da vurgulayarak, " Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağız. Demeçlere, ağızdan çıkan her cümleye, bizim de federasyon başkanının da dikkat etmesi lazım diye düşüyorum. Ben de işi germemek için o konuda azami gayret sarf ediyorum. Yoksa halk gerilmeye hazır. Bir demeçte hoş olmayan durumlar olabilir. Nisan ayı içinde üç takım da buraya gelecek ve biz gideceğiz. Kritik ve hiç rastlamadığımız bir dönem. Biraz dikkatli olmak lazım. Başta da Federasyon başkanının dikkatli olması lazım. Klasik bir Fenerbahçe maçı bana göre. Ama 3 Temmuz'dan sonra yaşanan gerginlikte, özellikle orada oynadığımız maçta şahsıma ve kulübe yapılan tezahüratlar gündemde. Bunun karşılığının olacağını düşünmeliydiler. Ama gerginliğe sebep olmadan, bu işin centilmenlik ölçüleri içinde sonuçlanacağına inanıyorum. 20 gün sonra yine gelecek Fenerbahçe, biz oraya gideceğiz. Biraz dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum camia adına" diye konuştu. Şener, "Diğer kulüplerin de sizinle aynı hassasiyeti gösterdiğini düşünüyor musunuz?" sorusunu ise, "Ben Sadri'yim. Sadri Şener'im. Bu konularda çok hassas davranmaya çalışıyorum. Çok büyük bir camiayı temsil ettiğime inanıyorum. Bu camianın yapması gereken şekilde kelimelerime dikkat etmeye çalışıyorum. Ben farklıyım" diyerek yanıtladı.

'İLERİYİ DÜŞÜNEREK KONUŞMALI'
Sadri Şener, hakemlerle ilgili bir soru üzerine de, "Galatasaray maçında Cüneyt Çakır'ın iyi bir maç yönetmediğini hakem otoriteleri ve futboldan anlayan herkes söylüyor. Ama unutmayın ki Cüneyt Çakır, ister kabul edin ister etmeyin, Türkiye'nin bir numaralı hakemi olarak kabul ediliyor. Hakem de senin benim gibi bir insan. Cüneyt Çakır'ı da buruşturup bir kenara atmak doğru olmaz. Yine bizim maçımızı yönetecek. 6 maçın en az ikisi Cüneyt Çakır'ın, en az ikisi de Fırat olur. Ben MHK başkanı değilim ama kitabı önüne alınca bunları yazarlar buraya. Diğer hakemleri yazmazlar. Hepsi final maçı, hepsi derbi maçı. Biraz ileriyi düşünerek konuşmak daha doğru olur diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'GEREKİRSE UEFA'YA GİDERİZ'
Başkan Şener, kupanın Trabzonspor'a verilmesi gerektiğini de belirterek, "Ama yapılması gereken birtakım işlemler olacak. Disiplin soruşturması bitecek. Geçen sene bir gol averajla önünde olan Fenerbahçe'yi senin arkana düşürecekler. Geçen senenin tescili iptal olacak. Ondan önce yapılması gerekenler var. Play - off tan önce disiplin soruşturmasını bitireceklerini söylüyorlar. Ama olmazsa, benim inancıma göre kupa ve şampiyonluk bizim. Kim ne kadar uzatıyorsa uzatsın. UEFA'ya gitmek gerekiyorsa da gideriz" dedi.

'FENERBAHÇE'NİN TALEBİ OLMADI'
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili sarı - lacivertli yönetimden herhangi bir talep gelmediğinin de altını çizen Şener, "Fenerbahçe yönetimiyle görüşmedim. Bir talepleri de olmadı. 15 tane protokol biletini hakları olarak aldılar. Onun dışında bir istekte bulunmadılar. Yarın gelecekler. Yöneticimiz Coşkun bey Emniyet'te taraftar gruplarıyla ilgili toplantı yaptı. En önemli konu ceza sınırında olmamız. Sahaya bir şey atılmaması ve küfür olmaması beni çok ilgilendiren konular. Her türlü tezahüratı herkes yapabilir. Ona kimse mani olamaz. Sadece alkışlayın ve alkışlamayın demekle olmaz" diye konuştu. Şener, Fenerbahçe'yi karşılamaya gitmeyeceklerini ve herhangi bir yemek organizasyonunun da olmayacağını söyledi.

'BORSADAN GELECEK PARA HES'TE KULLANILACAK'
Sadri Şener, Trabzonspor'un borsadaki hisselerinin bir bölümünün daha halka açılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Trabzonspor Sportif AŞ'nin yüzde 25'i borsaya açılmıştı. Temettü ödeniyordu her yıl. Çağrı yaparak bu işe son verdik. Yönetimimizin en büyük başarılarından birisidir. Yüzde 49'a kadar halka açabilirsiniz diye karar alınmıştı daha önce. Galatasaray açtı mesela. Bu konu bizim yetkimizdeydi. Nakit mi iyidir, kağıt mı iyidir? Nakit iyidir. Niye kağıtta dursun? Böyle bir şeye ekonomik olarak ihtiyacımız yok. Ama bizim bordo - mavi enerji diye şirketimiz var. HES santralimizin ÇED raporları bitti. Lisansları alınıyor. Projeleri çiziliyor. Kredi müracaatı yapıyoruz. Kredinin yüzde 30'unu öz kaynaktan karşılamak lazım. 40 milyon dolarlık projenin yüzde 40'ı 12 milyon dolar ediyor. Bunu kendi öz sermayemizden karşılayacağız. Geri kalanını da bankadan alacağız. Piyasanın durumuna göre bu parayı Bordo - Mavi Enerji için kullanmak gibi bir planımız var. En mantıklısı ve faizsizi bu."

'FENERBAHÇE'YE KİMSE BİR ŞEY DEMİYOR'
Şener, borsa konusunda camiadan eleştiri almalarına da sitem ederek, "Fenerbahçe kulübü bu kadar hengamesine rağmen 100 milyon liralık tahvil ihraç ediyor. Hiçbir Fenerbahçeli 'niye ihraç ettin?' diye sormuyor. Galatasaray yüzde 49'a kadar halka açtı, 100 milyon dolar, yine kimse sormuyor. Biz çok iyi niyetle kulübe artılar kazandıracak hamleler yapıyoruz. Birden herkes bunu merak ediyor. Mesela şunu kimse sormuyor: 'Galatasaray maçında 28 bin kombineden sonra Galatasaray hasılattan ne kadar aldı?' 28 trilyon aldı. Biz Fenerbahçe'den ne alıyoruz? 300 milyon. Bana da bunun cevabını verin. Geçen sene Fenerbahçe kombinelerden sonra bizim maçtan 2.5 trilyon aldı" dedi.

'MENDİL ATSALAR DAHA İYİ OLUR'
Sadri Şener, Fenerbahçe maçında taraftarların sahaya beyaz atletlerini atma planıyla ilgili olarak da, "Mendil atsalar daha iyi. Ama seyircinin zevkine de, hakaret hariç mani olmamak lazım" ifadesini kullandı.

'DERS ALINACAK TARAFLAR DA VAR'
Sadri Şener, "Fenerbahçe bu kadar olaydan sonra taraftarlarının çabasıyla haklı konuma geçmeye çalışıyor" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Haklı duruma geçtiklerini zannetmiyorum. Yargıya intikal etmiş konuda konuşmak istemiyorum ama. Değişik bir camia. Aynı şeyleri biz yapsak ne derler diye düşünüyorum. Ben öbür dünyaya gitmiştim. Bizim takım iptal olmuştu. Ders alınacak taraf da var yani. Seyircinin tutkusu falan. Ben kendi camiamdan da mutluyum yani. Dimdik ayakta duruyoruz. 4 - 5 yıldır gündemdeyiz. Bizimki de dinamik bir camia ama biraz daha dinamik yapıda olmamız lazım bundan sonraki yıllarda."

'BURAK VE GÜNEŞ'LE İLGİLİ SIKINTI YOK'
Sadri Şener, "Burak'ın menaceri aradı, 'istediğiniz açıklamayı yapayım' dedi. 'Gerek yok' dedim. Basına yansıyan var, gerçek var. Burak ve Şenol hocayla ilgili bir sıkıntı yok. Benimle ilgili de bir sıkıntı yok. Stoper arayıp duruyoruz. Stoper alacağız ilk etapta" diye konuştu.

'FARUK ÖZAK DIŞINDA DESTEK GÖRMEDİM'
Sadri Şener, "Geçen süreçte camianın nirengi taşlarından destek gördünüz mü?" sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Hayır, Faruk bey hariç görmedim. Son arama konferansı tam benim istediğim gibi değildi ama yapanlardan Allah razı olsun. Bir hava verdi. Ben önce tabi mağdur olan aranmak isterim. 'Mağdurum, bana yardım et' diye olmaz tabi. Benim aranmam lazım. Ama aramazsa da ne yapayım. Kırgın değilim. Onları aştık zaten. Faruk bey benim çok eski arkadaşım. Aynı yerde staj yaptık. Trabzonspor geldiği zaman çok özel bir adam. Her dar günde yanımda olan biri. Faruk'un o yönlerinden de mutluyum. Ben kulübün başkanıyım diye değil ama son yıllarda çok büyük hamleler yaptık. Kulüp lisansı alma konusunda sıkıntımız yok. Borcumuz yok. Bugün yine futbolculara paralar ödeniyor."

'TARTIŞMASIZ ZAFER BEKLİYORUM'
Trabzonspor Başkanı Şener, Fenerbahçe karşısında tartışmasız galibiyet beklediğini de vurgulayarak, "Play - off'ta puan farkının azalması lazım. Fener'le olan husumet lafını kullanmak istemiyorum. Rekabet diyeyim, ciddi noktalara geldi. Mağlup olmasınlar artık. Yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Futbolculara, hocalara her imkanı sağlıyoruz. 3 puan play-off' ta bizi ciddi noktaya getirir. Önümüzdeki 1.5 ay herkes için bayram gibi olacak. Bir oraya bir buraya koş, devamlı derbi. Tarihinde ilk defa. Tarihinde ilk kez Avrupa'nın devlerini bu kadar misafir ettik. Tarihinde ilk defa bu kadar derbi oynanacak. Tarihinde ilk defa başkan nezarete girdi. Hep ilkleri yaşıyoruz" dedi.

'SANKİ İLK KEZ OYNUYORUZ'
Sadri Şener, futbolcularla görüşüp görüşmediği sorusuna ise, "Geçen çalışma basına kapalıyken çıktım sahaya. Halil bir şut attı, top direğe çarptı, suratıma geldi. Mefta oluyordum. Sahaya çıkmak istemiyorum. Oyuncularla da konuşmadım. Niye konuşacağım ki? Sanki ilk kez oynuyoruz Fenerbahçe ile. Biz Lille ile oynadık, İnter'le oynadık. Bu kadar abartmayın. Ne olur abartmayın ya" diye cevap verdi.

'BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞMEZSE CAS'A BAŞVURACAĞIZ'
Sadri Şener, "Ünal Aysal, Galatasaray Avrupa'ya gitmezse başkanlığı bırakacağını söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Keskin kılıç gibi 'istifa ederim' cümlesi çok konuşulan bir kelime ama çok sorumluluk gerektiren bir laf. Ben başka türlü cevap vereyim. Bu kulüpte bana pek ihtiyaç kalmaz diye düşünürüm. İstifa ederim diye değil ama Avrupa'ya gitmezsen, yabancı oyuncuların olmazsa, o zaman pek Sadri'ye de ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum. Beklentimiz gerçekleşmezse UEFA'ya, FIFA'ya gideceğiz. CAS'a gidiliyor şimdi, CAS'a başvuracağız. Ona hazırlığımız var. Bizim daha önce de CAS'a müracaatımız var zaten tescil edilmemesi yönünde. Hiçbir kulüp işin içinden çıkamaz. Bizim arkamızda ekonomik olarak bir Fenerbahçe kulübü gibi çok büyük finansmancılar yok. Mesela Sow'u alırken bir kısmını Ferit bey vermiş. Bizde öyle bir holding sahibi yok."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER