Asayiş
  • 18.8.2022 13:41

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun abisi isyan etti!.. Katiller Mahkemede melekler ordusu gibiler

İstanbul Bakırköy’de 27 Ocak akşamı meydana gelen olayda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı. Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş şoförü ise yaralı kurtulmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda aralarında tetiği çeken Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 20 sanık hakkında dava açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın üçüncü celsesine 10’u tutuklu 20 sanık katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu’nun da avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu duruşmaya Ece Erken yine katılmadı.

MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından bugün müştekilerin dinlenmesine başlandı. İlk olarak sanıklardan Gökhan Karakan’ın daire satışı yüzünden anlaşmazlık yaşadığını ve kendisini dolandırdığını iddia ettiği Suphi Malgaz ifade verdi. Emniyetteki ifadesinde Gökhan Karakan’ın kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, “10 bin dolara adam öldürüyorlar. Ben de ağabeylerimi yollayacağım dedi” diyen Suphi Malgaz mahkemede ifade değiştirdi.

 ŞOFÖR CİNAYETİ ANLATTI! ECE YENGE ARADI ŞAFAK AĞABEY ‘15 DAKİKAYA GELİYORUM’ DEDİ

Şoför cinayeti anlattı! Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dediHaberi Görüntüle

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Malgaz mahkemede verdiği ifadede, “Emniyette verdiğim ifadeleri polislerin yönlendirmesiyle verdim. Gökhan beni tehdit etmedi” dedi.Yine emniyetteki ifadesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun avukatı olduğunu söyleyen Suphi Malgaz mahkemedeki ifadesinde ise, “Şafak benim avukatım değil, kendisinde vekaletim yok. Bir davama girmişliği yoktur. Sadece arkadaşımdı” dedi.

“ARAMIZA PARA MEVZUSUNUN GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Sanık Kadir Yasak’ın kendisi için bir olaya girmediğini söyleyen Suphi Malgaz, “Benim paramla ilgili hiçbir olaya girmedi. Ali Yasak ile geçmişimiz var. Dostluğumuz var. Ben şikayetçi değilim. Aramıza para mevzusunun girmesi mümkün değil. Şafak öldürüldüğünde üzerime alındım. Çok ağladım. Ancak konunun benden çok uzak olasından dolayı rahatım. Konu o an kapandı. Konu parayı aşmış” dedi.

CELAL MAHMUTYAZICIOĞLU: “ACI GERÇEKLE YÜZLEŞTİM”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da müşteki olarak duruşmada ifade verdi.  Kardeşinin vurulduğunu olay günü kendisine gelen bir telefonla öğrendiğini söyleyen Mahmutyazıcıoğlu, “Bana Şafak’ın vurulduğunu söylediler. Şaka sandım. Bizim ailemizde böyle silahlı filan yaşanmış şeyler yok. Sonra hastaneye gittiğimde vefat ettiğini öğrendim. Bir hafta boyunca bu konunun neden olduğuyla hiç ilgilenmedim. Sonra sağa sola sormaya başladım. İlk önce olayın 65 bin liradan başladığını duyunca inanmak istemedim. Çünkü 65 bin liralık bir mesele için Şafak’ın avukat olarak işin içine gireceğine inanamadım. Bu işin içinde başka bir şey var dedim. Sonra acı gerçekle yüzleştim. Saçma sapan 65 bin lira yüzünden bu olay olmuş” dedi.

“MELEKLER ORDUSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Üç gündür duruşmayı izlediğini söyleyen Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Anladığım kadarıyla bu olayda en suçlu emniyet, en suçlu savcı ve en suçlu Şafak. Burada melekler ordusuyla karşı karşıyayız. Bu kişilerin kriminal geçmişleri belli şaşırdım diyemem. Bu mesele 65 bin lira meselesinden çıkmış” dedi.

ŞAFAK’IN KORKUSUZLUĞUNU ÜSTLERİNE ALINMIŞLAR”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun korkusuz biri olduğunu söyleyen Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Şafak korkusu olmayan bir çocuktu. Kendisine ya da bir arkadaşına haksızlık yapıldığında ölçüsüz tepkiler verebilen bir insandı. Bu insanların da hayatlarındaki en önemli şey korku salmak ve korkutmak. Şafak da onlardan korkmadığı için Şafak’ın korkusuzluğunu kendi üstlerine alınmışlar ve bunu bir gündem haline getirmişler. Bu gündem onları sarsmış. Bu korkusuzluğu yıldırmak için planlar yapılmış” dedi.

“KİMSENİN YÜZÜNDE PİŞMANLIK YOK”

Sanıkların pişmanlık göstermediklerini söyleyen Mahmutyazıcıoğlu, “Üç gündür burada izliyorum. Böyle vahşi bir olay meydana gelmiş. Alkollü bir mekandalar. Kimsenin ağzından en azından hatırlamıyorum, öldüğüne inanamadık ya da pişmanım diye bir şey duymadım. Kimsenin yüzünde bir pişmanlık yok. En acısı da bu. Hepsinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

MAHKEME BAŞKANI: “BU DAVANIN KONUSU AMCALAR DEĞİL”

Celal Mahmutyazıcıoğlu’nun bu ifadesi üzerine söz alan sanık avukatlarından Engin Çelebi, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun Alaattin Çakıcı ile ne ilişkisi olduğunu sordu. Celal Mahmutyazıcıoğlu da bu soruya, “Eski tanışırlar. İlk müvekkilidir. Alaattin beyi cezaevinde gidip görürdü. Hukuki olaylarını bilmem, vekaleti var mı yok mu bilmiyorum” dedi. Avukat Engin Çelebi de bunun üzerine, “Ben o davalarda vardım. Şafak beyi hiç görmedim” dedi.

Bu diyaloğun ardından araya giren mahkeme başkanı avukat Engin Çelebi’ye, “Avukat bey şu an bahsettiğiniz ismin bu dava ile bir ilgisi yok. Sizin müvekkillerinizin de aile büyükleri ile ilgili şema çıkarılmış dosyaya koyulmuş. Ben onlara bunu da sormadım. Çünkü davanın konusu amcalar değil” dedi.

“GERÇEK SUÇLU ORTAYA ÇIKSIN”

Celal Mahmutyazıcıoğlu yeniden söz alarak avukat Engin Çelebi’ye, “Yani siz Şafak’ın Alaattin Çakıcı’nın avukatı olduğu için güç aldığını mı söylemeye çalışıyorsunuz?” diye sordu. Avukat Çelebi ise, “Bu hayat tarzından beslendiğini söylüyorum. Siz aynı varsayımlarla buradaki kişileri itham ediyorsunuz” dedi. Mahmutyazıcıoğlu avukatın bu söylemine, “O sizin görüşünüz. Ben burada suçlu suçsuz herkes ceza alsın demiyorum. Bu konuda gerçeklere ulaşılsın ve gerçek suçlu ortaya çıksın” dedi.

ECE ERKEN’İN AVUAKTI: “DURUŞMADA BİRÇOK BEYAN DEĞİŞTİ”

Duruşmaya katılmayan müşteki Ece Erken’i ise avukatı temsil etti. Müvekkilinin diğer celsede dinlenmesini talep eden avukat, “Müvekkilim olay nedeniyle ağır travmalar yaşamış birisidir. Önceki görüşmelerimizde de aynı duygu içerisindeydi. Duruşma günü de daha fazla dayanamadı ve baygınlık geçirdi. Gördüğünüz gibi duruşmada birçok beyan değişti. Maktulün olay öncesinde ya da olay anında bir saldırısı ya da haksız filli yoktur. Kendisini savunamamıştır. Tahrik cümlesi yoktur. Sanıkların olayın gerçekliği ile uyuşmayan savunmalarını kabul etmiyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.8.2022 13:46

İLGİLİ HABERLER