Spor
  • 5.3.2009 00:44

SAĞLAM, GALATASARAY MAÇINDAN UMUTLU

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Galatasaray ile oynayacakları maç için umutlu konuştu. Sağlam, hedeflerinin iyi mücadele edip puanlarla dönmek olduğunu söyledi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Cuma günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Galatasaray maçında hedefin izleyenlere güzel futbol izletip 3 puan almak olduğunu söyleyen Sağlam, "Cuma günü ligin şampiyon adaylarından Galatasaray ile karşılaşacağız. Rakibimizin antrenör değişikliyle birlikte ligde ve Avrupa kupalarında yükselişi var. Ligde oynanan son karşılaşmalardan sonra üstteki 5'li grup belirginleşmeye başladı. Galatasaray da şampiyonluk yarışında üst sıralara çıkabilmek için bu maçta 3 puanı hedefleyecek. Bizim ligdeki hedefimiz doğrultusunda 3 puana ihtiyacımız var. Bizimde hedefimiz üst sıralar düşünmek zorundayız" dedi. 

Bunları yaparken de kendimizi tatmin edecek ve taraftarımızı umutlandıracak bir oyun anlayışını sahaya yansıtmayı planladılarını vurgulayan Sağlam, "Şu ana kadar ligde 6 karşılaşma oynadık ve bunun ikisinde galip geldik. Dördünde berabere kaldık. Özellikle kendi sahamızda aldığımız beraberliklerle birlikte bazı kişilerde karamsarlığın başlamasına neden olmuş. Ama samimi olarak şunu söylemek istiyorum berabere kaldığımız takımlardan birisi Sivasspor ligin lideri. O maçta kalemizde gördüğümüz gol dışında pozisyon vermedik. Kocaelispor karşılaşmasında ise bir önceki hafta Galatasaray'a 5 gol atıp 5 gol kaçıran bir takıma yine pozisyon vermeden 90 dakika futbol oynadık. Bu takımlara karşı kalemizde pozisyon hatırlamıyorum. Kocaelispor'un bir tane pozisyonu var oda çok cılız bir şuttu. Hacettepe maçında gol dışında rakibin pozisyonu yok. Yıllarca futbolun içerisindeyiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz" diye konuştu. 

Takımının oynadığı oyundan memnun olduğunu dile getiren Sağlam, "Biz takımımızın fiziksel seviyesini üst noktaya getirir, futbol kalitemize yükseğe çıkartabilirsek, toplar hep çizgiden çıkacak değil. Her zaman kaleciler topları kurtaracak değil. Fakat futbol adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum her şeyi sahaya yansıtıyoruz" dedi. 

Taraftarların iyi sonuçlar geleceğinden emin olmasını isteyen Sağlam, "Ben takımın ortaya koyduğu mücadeleden memnunum. Bizim düşüncemiz 'Şu haftaki takım güçlü 1 puan için çıkalım oynayalım' değil. Biz her maç için 3 puan parolasıyla sahaya çıkıyoruz" diye konuştu.
Galatasaray'ın bu maçta iddialı olacağını vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu: 

"Bizim de iddiamız var. Ligin altıncısı ile aramızda 2 puan fark var. Altıncılığa oturmak için bu maç büyük fırsat. Biz her zamanki gibi gidip iyi mücadele edip ve iyi futbolla güzel sonuç almak istiyoruz. Şehrimizi ve kulübümüzü iyi temsil etmeye çalışacağız. Bizi mutlu edecek, puan cetvelinde bizi yukarılara taşıyacak puanları almak istiyoruz. Futbolcularımda bu işin ciddiyetinin farkındalar. Taraftarın, şehrin beklentilerinin farkındalar. Bundan sonraki dönemde iyi futbolun dışında sonuca da gideceğiz" 

Bu arada cezalı ve sakat oyuncumuzun olmamasının kendileri adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Sağlam, "Antrenör için tatlı bir sıkıntı yaşıyorum. 18 kişilik kadroyu oluştururken sıkıntılar doğuyor, fakat bu tatlı bir sıkıntı. Kadroya giremeyen arkadaşlarımıza da üzülüyorum" şeklinde konuştu. 

Bir basın mensubunun Sercan'ın sakatlığı ve performansını sorması üzerine Sağlam, "Sercan bugün takımla antrenmana çıktı. Maça yansıyacak bir sıkıntısı yok. Performansıyla alakalı ise o konuda biz kendi aramızda değerlendirmeler yapıyoruz. Oyuncularımla ilgili olarak hiçbir zaman kamuoyunda iyi ya da kötü eleştiriler yapmadım. Kötü oyuncuya çıkıp da (Bu hafta kötüydü) derseniz oyuncunun moralini etkiler. İyi olan oyuncuyu da kalkıp kamuoyu önünde överseniz bu da diğer arkadaşlarının emeğine haksızlık olur diye düşünüyorum. O yüzden biz bu tür eleştirileri kendi aramızda değerlendiriyoruz" cevabını verdi

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:33

İLGİLİ HABERLER