SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ :"PROFESYONEL BİR DİNLEME OLMADIĞI İÇİN BENDE BİR TEDİRGİNLİK OLMADI"
BAYRAM KILINÇER
ANKARA- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Özel Dinlenme Odası'nda bulunan dinleme cihazıyla ilgili olarak, profesyonel anlamda bir dinleme olayı olmadığını, cihazların tamamen basit, amatör ve çalışmaz halde olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Akdağ, söz konusu haberde anlatıldığı gibi bir olayın olmadığını ve makam odasının arkasında bulunan Özel Dinlenme Odası'nda 2 adet cihaz bulunduğunu ifade etti.
Korumalar tarafından dün bulunan cihazların verilen ilk bilgilere göre, profesyonel bir dinleme cihazı olmadığı yönünde olduğunu belirten Akdağ, "Ne zaman odaya konulduğu hakkında bir bilgi ve fikir beyan edilemiyor. Zaten cihazlar çalışır durumda değil. 1-2 saat içerisinde bataryası biten ve ömrü çok kısa olan bir cihaz. Ayrıca odalarda kameralar da yok" dedi.
Bulunan cihazlarla profesyonel anlamda uzun süre bir dinlenmeyi mümkün kılacak bir kurgulama olmadığını vurgulayan Akdağ, cihazların bulunduğunda çalışmadığını ve piyasada rahatça bulunabildiğini söyledi.
Bir gazetecinin "Sizin dinlendiğinize ilişkin çeşitli bir duyum ve şüpheleriniz var mı" sorusu üzerine Akdağ, "Hayır, böyle bir düşüncemiz olmadı" diye cevapladı.
"Bürokratlarınızla, kimi arkadaşlarınızla, siyasi arkadaşlarınızla veya seçmenlerinizle yaptığımız konuşmaların daha sonra değişik biçimlerde başka yerlerde duyulduğu gibi duyumlar size ulaştı mı" şeklindeki sorusu üzerine ise, Akdağ, şu cevabı verdi:
"Hayır böyle herhangi bir duyum ulaşmamıştır. Biz baştan beri düşünce tarzımız itibariyle bir hükümet olarak son derece açık politikalar izlediğimiz için bu hususta hiçbir tereddüdümüz de yok. Böyle bir düşüncem daha önce hiç olmadı."
Gizli dinlemenin hiçbir zaman kabul edilebilecek bir olay olarak düşünmediğini kaydeden Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu arama mutat olarak görevli arkadaşların yaptığı bir iştir. Bunların ne zaman oraya kondukları bilinmediği için, özellik beni dinlemek için konduğunu da söylemek mümkün değil. Profesyonel bir dinleme olayı olmadığı için bende bir tedirginlik olmadı. Bakanlığımızın profesyonel anlamda dinlendiği düşüncesi içerisinde değilim."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:43