Asayiş
  • 21.10.2020 15:34

Sahabeye hakaret eden CHP’li danışman Mücahit Avcı hakkında soruşturma

Aralarında Mustafa Doğan İnal’ın da bulunduğu 17 avukat; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) en yakınındaki isimlerden Mus’ab bin Umery’e hakaret eden CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda; şüpheli Mücahit Avcı’nın; TCK’nın 125’inci maddesinde yer alan “hakaret”, TCK’nın 130'uncu maddesinde yer alan “kişinin hatırasına hakaret” ve TCK’nın 216’ıncı maddesinde yer alan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlemiş olduğu ifade edildi.. Suç duyurusunda; “Mücahit Avcı’nın paylaşımı, Müslümanlığın en kutsal değerlerinden olan sahabelerimizin varlığına ve İslam inancına yönelik gerçekleştirilmiş mezkur hakaret ve iftira kabul edilemez, çirkin ve hadsiz bir saldırıdır” denildi..

Peygamber Efendimize en yakınındaki isimlerden Mus'ab bin Umery'e 'Radıyallahü anh' hakaret eden CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Mustafa Doğan İnal'ın da bulunduğu 17 avukatın suç duyurusunda; şüpheli Mücahit Avcı'nın, "Mus'ab bin Umeyr, bu dönemde yaşasa şüphesiz AKP Gençlik Kolları Başkanı ya da ihale takipçisi olurdu" ifadeleriyle, "alenen hakaret", "kişinin hatırasına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediğine dikkat çekildi.

Suç duyurusunda; şüpheli Mücahit Avcı'nın hakkında gerekli tahkikatın yapılarak, Türk Ceza Kanunu'nun eylemine uyan maddeleri gereğince cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunda; "Mücahit Avcı'nın paylaşımı, Müslümanlığın en kutsal değerlerinden olan sahabelerimizin varlığına ve İslam inancına yönelik gerçekleştirilmiş mezkur hakaret ve iftira kabul edilemez, çirkin ve hadsiz bir saldırıdır" denildi

İŞTE O SUÇ DUYURUSU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda şöyle denildi:

"Şüpheli Mücahit Avcı 20 Ekim 2020 tarihli 'AKP Gençlik Kolları yayınladığı videoda gençlere sen 'Mus'ab bin Umeyr'sin diye sesleniyor. Mus'ab bin Umeyr Mekke'nin en zengin ailelerinden gelen, şatafatı ve gösterişli giyinmeyi seven biri. Bu dönemde yaşasa şüphesiz AKP Gençlik Kolları Başkanı ya da ihale takipçisi olurdu' şeklindeki tweeti ile İslam dinin ortaya çıktığı dönemin öncü şahsiyetlerinden biri olan Mus'ab bin Umeyr hakkında çok çirkin, tahammül edilmesi imkânsız hakaret ve ithamları içerir sözleri birden fazla kişiye ulaşarak, toplumun muayyen bir kesiminin aşağılanmasına, toplum önünde küçük düşürülmesine ve yıpratılmasına sebep olmuştur.."

 

Güncellenme Tarihi : 21.10.2020 15:42

İLGİLİ HABERLER