Gündem
  • 8.11.2008 17:21

ŞAHİN: MUHALEFET SÖZCÜLERİ, PARTİMİZİ YIPRATMAK İÇİN İFTİRALARDA BULUNUYOR

KEMER - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, muhalefet sözcülerinin, partisini yıpratmak için kendisi hakkında iftiralarda bulunduklarını belirterek, ''Çamur at, tutmazsa izi kasın. Taktik bu. O bile verdikleri zarar açısından onları tatmin ediyor'' dedi.
Bakan Şahin, Antalya'nın Kemer ilçesinde partisinin 3. olağan ilçe kongresine katıldı.
Burada partililere seslenen Bakan Şahin, AK Parti olarak sadece ülkeye hizmet için iş başına geldiklerini, hizmet etmenin ve taş üstüne taş koymanın tek gayeleri olduğunu söyledi.
''Düğüm üzerine düğüm atalım, sorun üzerine sorun koyalım diye iktidar olmadık. Kimsenin etlisiyle sütlüsüyle uğraşacak halimiz yok'' diyen Bakan Şahin, parti kadrolarının bu çabalarına karşılık muhalefet çevrelerinin iftiralarıyla karşılaştıklarından yakındı.
Bazı çevrelerin yaptığı tek işin iftira ve olmayan şeyleri olmuş göstermek olduğunu ifade eden Şahin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de İzmir'de polis kurşunuyla ölen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun'un yargılanmasıyla ilgili kendisine yönelik iddialarda bulunduğunu hatırlattı.
Sevigen'in, Mehmet Tursun'un 301. maddeden yargılanmasına kendisinin izin verdiğine yönelik yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu ancak Tursun hakkında yargılama izni vermediğini anımsatan Şahin, şöyle konuştu:
''Milletin kafasını karıştırıyorlar. Bu maddede değişiklik yaptık, bu değişiklikten önce bu davalar açılmıştır. Bütün bunlar ortadayken Mehmet Sevigen, yargılamaya izin vermişim gibi açıklama yapıyor. Muhalefet sözcülerinin benimle ilgili iddialarının hepsi buna benziyor. Muhalefet sözcüleri, sırf partimizi yıpratmak için benimle ilgili iftiralarda bulunuyor. Çamur at, tutmazsa izi kasın. Taktik bu. O bile verdikleri zarar açısından onları tatmin ediyor. Sadece hizmet için iş başına geldik. İftira ve itham yarışında bulunmak için milletten oy isteyen bir parti değiliz. Onlar itham ve iftira yarışında olsun.''
Bakan Şahin, bir gazetecinin, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:
''Kendisi sağlık nedenleriyle affını istemiş. Merkez Yürütme Kurulumuz da Başbakanımız da mazeretini haklı görerek istifasını kabul etmiş. Sade bir milletvekili olarak partimize hizmet etmeye devam edecek. Yerine de başka bir arkadaşımız geldi. Bu sadece arkadaşımızın özel durumu nedeniyle yapılmış bir tasarruftur. Kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapılıyor, hiçbiri doğru değil.''
''Şaban Dişli ile Fırat'ın istifasının deprem yarattığına'' ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, gülerek ''Hissettiniz mi böyle bir depremi. Ben hissetmedim'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:31

İLGİLİ HABERLER