Gündem
  • 30.6.2007 14:47

SAHNEDE VAATLER YAĞDIRDI

TÜRKÜCÜ İbrahim Tatlıses, otel açılışında verdiği konserde sıcaktan bunalınca bornoz giyip şarkılarını seslendirdi. Genç Parti'den milletvekili adayı Tatlıses, şarkı arasında “ÖSS’nin kalkmasını istiyor musunuz, harçların kalkmasını istiyor musuz, o zaman oyunuzu bize vereceksiniz'' diyerek hayranlarından destek istedi.
     

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Utopia World Otel'in açılış gecesine katılan türkücü İbrahim Tatlıses, hayranlarını coşturdu. Aynı zamanda Genç Parti İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı olan türkücü Tatlıses, konser öncesi magazin yerine siyaset konuştu. Tatlıses, Genç Parti'nin oy oranı sorulunca, bu konuda birçok kişiyle bahse girdiğini söyleyip, “Bana göre yüzde 15, kimisine göre aşağılarda. Basın diğer partileri çok destekliyor. Biraz taraflılık var. Ama basının desteklemesi çok önemli değil. Bence basın desteklediğinde halkın tepkisini alıyor. Büyük partilere önem veriyorsunuz, diğerlerine üvey evlat muamelesi ama bu halk onu yemez. Ben yüzde Genç Parti'nin oy oranı yüzde 15 diyorum'' diye konuştu.
     

Seçimlerin ardından CHP ile Genç Parti'nin koalisyon kurması ihtimalinin sorulması üzerine Tatlıses, “Demirel’in bir sözü var, (doğmamış çocuğa don biçilmez). Çocuk hele bir doğsun. Siyaseti dürüst yapmak lazım, insanları doğru bilgilendirmek lazım. ÖSS kalkamaz diyorlar. Kalkar niye kalkmasın. Dünyanın hiç bir yerinde yok'' dedi.
     

ŞAKA İLE KARIŞIK OY İSTEDİ

Ardından sahneye çıkan İbrahim Tatlıses, birinci şarkısını söyledikten sonra, eline verilen İngilizce bir yazıyı okumaya çalıştı. Tatlıses, “Eğitime önem verenlerden biriyim, çünkü hiç okumadım. Ben de okutma hırsı daha çok. Şu anda İdo İsviçre'de dil okuluna gitti. Özür dilerim, benim babam beni Amerika'ya göndermişti ama ben onu İsviçre'ye gönderdim. Kızım da ÖSS kalkarsa üniversiteyi bitirecek'' şeklinde konuştu. Hayranlarına “ÖSS'nin kalkmasını istiyor musunuz? Harçların kalkmasını istiyor musunuz? O zaman oyunuzu bize vereceksiniz'' diye seslenen Tatlıses, “Ufak bir siyaset oldu herhalde'' diyerek espri yaptı.
      
MİLLETVEKİLİ OYNAR MI?
Tatlıses, ‘Cano’ şarkısını söyleyip sahnede oynadıktan sonra, hayranlarına, “Şimdi milletvekili olsak böyle oynayamayacak mıyız? Oynarız dimi? (Aaa milletvekili oynuyor) diye yadırgar mısınız?'' diye sordu. Milletvekili adaylığını sahne arkadaşlarına anlattığında, “Abi sen ne yapıyorsun, daha aldığımız eşyaların taksitlerinin yarısını ödeyemedik. Milletvekili olunca çalışamayacaksın'' yanıtını aldığını söyleyen Tatlıses, “Ben de ‘ne alakası var, çalışacağız evladım, çalışacağız’ dedim'' diyerek sahneleri bırakmayacağının sinyalini verdi.
     

Peşpeşe şarkılarıyla hayranlarını coşturan Tatlıses, sıcağın iyice etkisini göstermesi nedeniyle gömleğini çıkarıp beyaz bornoz giydi. Konser sonuna kadar bornozla şarkılarını söyleyen İbrahim Tatlıses, hayranlarından birine dönerek, “Aslan herif, oyunu kime veriyorsun'' deyince “Genç Parti'' yanıtını aldı.
     

AKP'Lİ TOPTAN İZLEDİ
 Tatlıses, diğer partilerin aday ve genel başkanlarına da seslenirken, “Hala çıkıyorlar meydana, buradan daha güzel bir meydan mı var? Bu parti liderlerine kızıyorum. Niye kızıyorum? Bu sıcağın köründe nereye götürüyorsunuz insanları, yazık günah. Bak böyle serin serin havuz kenarında, herkes ne kadar rahat oturuyor. Hem şarkı dinliyorlar, hem sohbet dinliyorlar hem vaat veriyoruz'' dedi.
     

Tatlıses'in konserini izleyenler arasında Milli Eğitim eski Bakanı ve AKP Milletvekili Köksal Toptan'ın yanı sıra çok sayıda davetli yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER