Gündem
  • 25.2.2023 10:18

Sahra hastanesi ABD'den geldi! İncirlik’e ulaştı

Türkiye'nin 3 bölgesinde yer alan 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açmasından sonra uluslararası yardımlar Türkiye'ye ulaşmaya devam ediyor. ABD ordusu, 100 yataklı, acil servisli ve 2 ameliyat odalı sahra hastanesini, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na ulaştırdı. Sahra hastanesi, Hatay'da Sağlık Bakanlığı'nın belirleyeceği bir noktada kurulacak.

Foto - ABD'den geldi! İncirlik’e ulaştı

61/2 Görev Gücü´ndeki deniz piyadeleri ile 39'uncu Hava Üssü Kanada'nda görevli Havacı askerler, hastaneyi bugün başlayarak bir hafta içerisinde kuracak ve hastanenin kurulması tamamlandığında, tesisi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı´na devredecek. Devredilmesiyle beraber hastane, yıkıcı depremden etkilenen depremzedelere kritik ve acil sağlık hizmetlerini devam ettirmeleri konusunda imkan sağlayacak Türk sağlık profesyonellerine daha fazla imkan sağlayacak.

Foto - ABD'den geldi! İncirlik’e ulaştı

61/2 Görev Gücü Komutanı Tuğgeneral Andrew Priddy, "Türk Hükümeti, depremden etkilenen bölgede yeniden inşa faaliyetlerini yürütürken, hükümetin kritik öneme sahip tıbbi imkanların sağlanması konusunda bulunduğu destek talebine yanıt veriyoruz. Deprem sonrası yıkımın sıkıntılarını yaşayan Türk müttefiklerimize ve dostlarımıza yardım etme konusunda ekibimizin ortaya koyduğu profesyonellikle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2023 10:19

İLGİLİ HABERLER