Medya
  • 13.8.2022 11:20

Salman Rüştü iblisini fena deşmiş!.. Durumu çok ağır

Kuran- Kerim'e şeytan ayatleri diyen Salman Rüştü iblisinin durumunun çok ağır olduğu açıklandı..
Salman Rüştü dün New York'un batısındaki Chautauqua Enstitüsü'nde vereceği bir konferanstan önce sahnede en az iki kez saldırıya uğradı ve bıçaklandı.

Salman Rushdie Attack: Author Punched, Stabbed on Lecture Stage in New York  - Bloomberg

15 bıçak darbesi alan Salman Rüştü'nün Cuma akşamı solunum cihazına bağlı olduğunu ve konuşamadığını öğrenildi.
Ajan Wylie, Times'a verdiği demeçte, "Salman muhtemelen bir gözünü kaybedecek; kolundaki sinirler koptu ve karaciğeri bıçaklanıp hasar gördü. Kurtulması zor gibi. Haberler iyi değil."dedi.

Salman Rushdie, 75, attacked at 100,000-person event

Eyalet Polis Birlik Komutanı Binbaşı Eugene J. Staniszewski Cuma akşamı düzenlediği basın toplantısında, şüphelinin 24 yaşındaki Hadi Matar olarak tanımlandığını söyledi.

Salman Rushdie, novelist who drew death threats, on ventilator after New  York stabbing | Inquirer News
Staniszewski, yetkililerin ayrıca bir sırt çantası ve elektronik cihazlar da dahil olmak üzere olay yerinde bulunan birçok eşya için arama emri çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Staniszewski, yetkililerin zanlının yalnız olduğuna inandığını, ancak "durumun bu olduğundan emin olmak için" araştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Salman Rushdie stabbed on stage in New York; rushed to hospital

Eyalet polisi, zanlının sahneye atladığını ve Rushdie'yi en az bir kez boynundan ve en az bir kez karnından bıçakladığını söyledi. Bir eyalet polisin saldırganı gözaltına almasından önce personel ve seyircilerin şüpheliyi koşturup yere yatırdığını söyledi.

Erie Polis Departmanı Başkan Yardımcısı William Marucci,  Cuma akşamı CNN'e verdiği demeçte, "Rüştü kuzeybatı Pennsylvania'daki bir hastanede ameliyat oldu" dedi.

Bu arada Fairview'deki polis, şüpheliyle bağlantılı olduğuna inanılan bir evin caddesini trafiğe kapattı ve sokak sakinleri de dahil olmak üzere kimsenin bölgeye girip çıkmasına izin vermedi. Sakinlerin daha sonra girip çıkmalarına izin verildi, ancak yerel polis evi tamamen kuşattı.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 11:38

İLGİLİ HABERLER