Gündem
  • 11.1.2014 14:27

Şamil Tayyar'dan çarpıcı AK Parti ve Cemaat açıklaması

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, 17 Aralık operasyonundan sonraki süreçte Ergenekon ve Balyoz’u aklayan bir görüntü sergilenirse, bundan AK Parti'nin zarar göreceğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye’de uluslararası bir güç oyunu oynandığını belirterek “Bu oyunu hazırlayanlar AK Parti’yi zayıflatmak, küçültmek, Cemaat’i de tasfiye etmek istiyor. Bunu yaparken de AK Parti ile Cemaat’i karşı karşıya getirip birbirine dövdürecekler. Nitekim, yapıyorlar.” dedi.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’a konuşan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, 17 Aralık’ta başlayan sürecin yolsuzluk ambalajına sarılmış bir postmodern darbe girişimi olduğunu savunarak “Eğer bu, sıradan bir yolsuzluk operasyonu olsaydı, şekli böyle olmazdı. Çünkü çok önceden başlatılmış, birbiriyle bağlantısı olmayan üç ayrı dosya bir araya getirilerek ve yukarıdan da saklanarak bir operasyon yapıldı.” diye konuştu.

MAALESEF HOCAEFENDİ BU TUZAĞA DÜŞTÜ
Başbakan Erdoğan’la istedikleri oyunu kuramayanların şimdi Erdoğan’sız bir Türkiye planladığının altını çizen Tayyar, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sözünü ettiğim süreç ,’Mavi Marmara’ ve ‘One Minute’ ile başladı. Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin bozulmaya başlamasıyla birlikte, ‘Erdoğan’sız Türkiye projesi’nin daha aktif bir şekilde sahnelendiğini görüyoruz. Bu süreçte, Cemaat’in, doğrudan negatif bir pozisyonu yok. Sadece Cemaat içerisinde kümelenmiş uluslararası istihbarat örgütleriyle de bağlantılı bir yapı var. Bu yapı hem Cemaat’e hem Ak Parti’ye bir istikamet vermeye çalışıyor. Maalesef Hocaefendi başta olmak üzere, Cemaat’in temsil yetkisi olan isimler de bu tuzağa düştüler.”

İşte Şamil Tayyar röportajından ilgili bölüm şöyle;

(…)

TÜRKİYE AÇISINDAN FELAKET OLUR
Tüm bunlar AK Parti’ye ne kadar zarar verdi? Oy kaybeder mi?
-Bu “neocon çetesi”yle mücadelenin AK Parti’ye yeni kapılar açtığını düşünüyorum. Bir tarafta gidenler var ama diğer tarafta da gelenler. O yüzden AK Parti’nin 17 Aralık’tan öncesine göre oy bakımından kötü bir durumda olduğunu düşünmüyorum. Ancak eğer Ergenekon ve Balyoz’u aklayan bir görüntü sergilenirse, bunu da halka iyi anlatamazsak, asıl siyasi darbe o zaman gelir...

“İki taraf da tasfiye olur” dediniz. Ne kastettiniz?
-Eğer biz bu oyunla planlanmak istenen sonuçları iyi analiz edip aklımızı başımıza almazsak, bu süreçten Cemaat çok ciddi bir zarar görür. Ancak AK Parti olarak biz de zarar görebiliriz. Dolasıyla Cemaat’in tasfiye olduğu AK Parti’nin de hırpalandığı ve siyasi etkisini kaybettiği bir siyasi atmosfer hem bizim açımızdan hem de Türkiye açısından felaket olur.

Peki bu olan biten, din kardeşlerinin tarihte görülmemiş bir biçimde birbirine düşmesi mi?
-Hayır, öyle düşünmüyorum. Çünkü AK Parti ile Cemaat tabanı arasındaki siyasi geçişkenlik, hâlâ devam ediyor. Tabanda çok fazla problemimiz yok. Eğer bu kavganın sebeplerini topluma iyi anlatabilirsek, bunun bir din kardeşliği kavgası değil de, uluslararası bir oyun olduğunu herkes görürse bundan Türkiye kazançlı çıkar. Şu ana kadar iyi anlatılamadığını düşünüyorum.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER