
Şampiyon iyi başladı
Son şampiyon Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında Düzce’de İran’ın Sepahan takımını 1-0 mağlup etti.
Fenerbahçe'nin golünü 20. dakikada Brezilyalı yıldız oyuncu Diego Ribas pasında Mehmet Topuz kaydetti.
Düzce’deki Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde kamp çalışmalarını sürdüren sarı-lacivertliler, İran ekibiyle karşı karşıya geldi.
İLK MAÇINDA ASİSTİNİ YAPTI
Karşılaşmanın 20. dakikasında sarı-lacivertlilerin yeni yıldızı Diego, topu Mehmet Topuz’la buluşturdu. Gelişine topa şık bir vuruş yapan Mehmet Topuz takımını 1-0 öne geçirdi.
Maç uzun süre orta saha mücadelesi şeklinde geçerken iki takımda yakaladığı az sayıda pozisyondan yararlanamayınca karşılaşma sarı-lacivertlilerin 1-0′lık üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
17. dakikada Emre Belözoğlu’nun kullandığı serbest vuruşu kaleci Gordon uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Gökhan Gönül’ün vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.
20. dakikada topu kapan Diego’un pasına yaklaşık 25 metreden sert ve düzgün vuruş yapan Mehmet Topuz, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (1-0)
51. dakikada sağ kanattan Khalilzadeh'in ortasında topla buluşan Sharifi’nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul'da kaldı.
68. dakikada Muhammet’in ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta kaleci Gordon topu son anda çelmeyi başardı.
STAT: Düzce 18 Temmuz Stadı
HAKEMLER: Deniz Kükrek xx, Gündoğdu Yiğit xx, Oğuzhan Şenler xx, Evren Atış xx
FENERBAHÇE: Mert xx (Ertuğrul dk. 46 xx), Gökhan xx (Hakan dk. 88 x), Bekir xx (Alves dk. 46 xx), Kadlec xx, Hasan Ali xx (Serdar dk. 60 xx), Mehmet Topuz xxx (Raul Meireles dk. 46 x), Emre xx (Selçuk dk. 45 x), Diego xxx (Savaş dk. 68 xx), Mehmet Topal (Alper dk. 45 xx), Sow xx (Semih dk. 79 xx), Webo (Muhammet dk. 45 xx)
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
SEPAHAN FC: Gordon x, Khalilzadeh x, Aghili x, Karami x, Ghafouri x, Navitkia xx, Hajsafi xx, Karimi xx, Khalatbari xx, Sharifi x , Pereia xx
YEDEKLER: Fırat, Tjikuzu, Dimitrov, Gökhan Güleç, Korhan, Onur
TEKNİK DİREKTÖR: Zlatko Kranjcar
GOLLER: Mehmet Topuz (dk. 20) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Gökhan Gönül, Bruno Alves, (Fenerbahçe), Khalatbari, Hajsafi (Sepahan FC)
FENERBAHÇE-SEPAHAN MAÇININ ARDINDAN
Sarı-lacivertli takımın tecrübeli hocası Ersun Yanal, 1-0 kazandıkları Sepahan maçının ardından açıklamalarda bulundu. Yanal, yaptığı açıklamasında kamp değerlendirmesi, maç yorumu ve yeni transfer Diego Ribas'ın takıma uyumu ile ilgili konuştu.
Sarı-lacivertli oyuncuların 4. yıldıza ve şampiyonluğa ulaşmak adına bugün maç başlangıcı yaptıklarını belirten Ersun Yanal, "12 gün tam antrenman yaptık. Eksiksiz katılım oldu. Bugün Caner'in ufak bir sorunu vardı ki bizce oynayabilirdi problem yoktu ama risk etmedik. Hiçbir sorun yaşamadan bitirdiğimiz kampın son gününde de bir hazırlık maçı yaptık. Oyuncularımızın katılımı üst düzeydeydi. Hazır geldiler. Fenerbahçe kaldığı yerden devam edecek, hem 4. Yıldıza hem de hedefi olan şampiyonluğa ulaşmak adına bugün maç başlangıcı yaptık Shieffeld United, Sevilia arkasından oynayacağımız Roma ve Olimpiakos maçları var ve tabii 45'er dakika Türkiye'de bir ilk olacak Beşiktaş, Chelsea ve bizim katılacağımız Soma yararına turnuva olacak ve Galatasaray derbisi ile lige süper kupaya gideceğiz. Daha çok başındayız 2 hafta geçti, Kuyt ve Emenike de bize katılacaklar ve takımımız kaldığı yerden performansına devam edecek" ifadelerini kullandı.
"RİBAS PROBLEM YAŞAMAYACAK KADAR DENEYİMLİ BİR OYUNCU"
Ribas'ın takıma uyumu ile ilgili olarak düşüncelerini ifade eden tecrübeli hoca, "Biz zaten uyumlu ve olumlu bir takımız ve çok büyük bir problem olacağını düşünmüyorum. O'da büyük bir problem yaşamayacak kadar deneyimli bir oyuncu. Bence her şey yolunda gidiyor" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK ONU DA BAŞARDIK"
Forma şansı bulan Hasan Ali Kaldırım ise, ilerideki hazırlık maçlarına hazır hale gelmek istediklerini belirterek, "Takım olarak belki istediklerimizi çok sahaya yansıtamadık, tabii bu yoğun ve ağır idmanların sonucu diyebiliriz. Vücut olarak istediğimizi belki hazırlık döneminde alamayabiliriz. Önemli olan kazanmak, onu da başardık. Oyun olarak belki iyi bir oyun sergileyemedik ama daha erken önümüzde çok hazırlık maçları var. İlerideki hazırlık maçlarına hazır hale gelmek istiyoruz" dedi.
"ÇOK İSTEKLİ VE ARZULUYUM BUNU DA SAHAYA YANSITTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"
Kamp değerlendirmesinde de bulunan Hasan Ali, "Ben çok uzun zamandır forma şansı bulamıyordum, ameliyatımdan sonra da ilk maçımdı. Onun için çok istekli ve arzuluydum bunu da sahaya yansıttığımı düşünüyorum. İnşallah daha iyi olurum. Sakatlık yok bir pozisyonda ayağım burkulur gibi oldu ama ciddi bir şey yok Allah'a şükür" şeklinde konuştu.
DİEGO, SOW VE WEBO TAKIMDAN AYRI OLARAK ÖZEL ARAÇLA İSTANBUL'A DÖNDÜLER
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel maç gününü beklemeyip özel izin alarak eşi ve çocuğuna erken gitti. Volkan Demirel, ailesi ile birlikte kısa bir bayram tatili yapacak. Sepahan karşısında forma giyen Diego, Sow ve Webo ise maçın hemen ardında Düzce'den özel bir araçla ayrıldılar. Yeni transfer Diego ve yabancı futbolculardan Sow ve Webo VIP bir minibüs ile takımdan ayrı olarak İstanbul'a döndüler.
FENERBAHÇE-SEPAHAN MAÇI CAMİ MİNARESİNDEN DE İZLENDİ
Fenerbahçe-Sepahan maçı cami minaresinden de izlendi
Futbolseverler stad çevresindeki evlerin balkon ve teras katlarından da maçı takip etti. Çatı katları ve stadın arkasındaki spor salonu merdivenlerinden de maçı takip edenler oldu.
FENERBAHÇE-SEPAHAN KARŞILAŞMASINDA İSRAİL PANKARTI
Fenerbahçe ile Sepahan arasında oynanan hazırlık maçında İsrail pankartı açıldı.
Düzce 18 Temmuz stadında saat 18.00'de başlayan ve Fenerbahçe ile Sepahan arasında oynanan hazırlık maçında, üzerinde "Kahrolsun çocuk katili İsrail" yazılı pankart açıldı.
Fenerbahçeli taraftarlar ayrıca "Şampiyonluk öyküsü Düzce'de başlar", "Annenin ak sütü kadar helaldir kupalar" pankartları açarken; Düzce ve Düzcespor'a katkılarından dolayı başkan Aziz yıldırım için tribüne "Düzce seninle gurur duyuyor büyük başkan" yazısı astılar.
Uğur Demirkırdı-Mustafa Akın, Düzce-DHA