Spor
  • 11.9.2006 00:38

ŞAMPİYON SHARAPOVA GAZETECİ ORDUSUNA KARŞI!..

Sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda 3 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, şampiyon oldu.

USTA Ulusal Tenis Merkezi Kortları'nda düzenlenen 18.5 milyon dolar (yaklaşık 27 milyon 250 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın 13. gününde, tek bayanlarda final maçı yapıldı.

Finalde, bu yılın Fransa Açık (Roland Garros) ve 2003 yılının ABD Açık şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı Belçikalı Justine Henin-Hardenne ile 2004 yılının Wimbledon şampiyonu 19 yaşındaki Rus Sharapova karşı karşıya geldi. Sharapova, rakibini 6-4'lük 2 set ve 2-0'lık skorla yenerek, kariyerinin 2. ''Grand Slam'' zaferine ulaştı.

Sharapova, ilk ''Grand Slam'' şampiyonluğunu, 2004 yılında henüz 17 yaşındayken Wimbledon'da elde etmişti.

Rus raket, maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında, ''2 yıl önce aldığım ilk şampiyonlukta, bunun son şampiyonluğum olmayacağını biliyordum. Bu henüz başlangıç'' dedi.

Sharapova şampiyonluk kupasıyla gazetecilerin karşısına geçti. İşte fotoğraflar...

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:36

İLGİLİ HABERLER