Yaşam
  • 16.2.2011 14:28

SAMSUN, ORDU VE TRABZON'DA KAR ESARETİ

 

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kar yağışından dolayı 18 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu açıkladı. Kapalı köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle: “Alaçam 6, Atakum 6, Bafra 2, Salıpazarı 1, Terme 2 ve Yakakent 1.”
Özel İdare, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 9 ekiple çalışmaları sürdürüyor.

Ordu'da kar esareti

Ordu İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden edinilen bilgiye göre, gece yarısı başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden kar yağışı sonucu merkez ilçede bulunan 69 köyün 38'inin yolu ulaşıma kapandı. Mesudiye'de 30, Perşembe'de 24 ve Ulubey'de 26 köyün yolunun kapalı olduğu Ordu'da ortalama kar kalınlığının 30 cm olduğu kaydedildi. 10 bin km yol ağı bulunan Ordu'da, kar yağışı sonucu 3 bin 338 km yolun ulaşıma kapandığı belirtildi.
İl Özel İdare Genel Sekreterliği, kapalı köy yollarının açılması için 77 araç ve 44 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor. 

Trabzon’da Eğitime kar engeli

Trabzon’da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı sonucu bazı ilçelerde okullar tatil edildi.
Trabzon merkezde okullar tatil edilmezken, ilçelerde ise durum şöyle:
“Dernekpazarı ilçesinde 2 gün; Hayrat, Köprübaşı ve Tonya ilçelerinde 1 gün; Araklı, Arsin, Çarşıbaşı ve Of ilçelerinde merkez hariç köylerinde 1 gün ve Maçka ilçesinin Galyan, Şahinkaya, Temelli beldeleri ile Akarsu İlköğretim Okulu’nda okullar 1 gün tatil edildi.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 21:15

İLGİLİ HABERLER