Yaşam
  • 4.12.2023 14:15

Sanatçı dediğin böyle olur.. Deniz Uğur Filistin vahşetine sessiz kalmadı

Katil İsrail'in zulmüne sessiz kalmayan ünlü oyuncu Deniz Uğur, Filistin dramına dair kalplere dokunan açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlarda bulunan ünlü oyuncu, "Dünyaya seslenebilmek için videolar yayınlıyorum. Amerika'dan, Avrupa'dan videolarıma çok güzel mesajlar geldi, okuyunca ağladım. Bu zulme ses çıkarmamak da suça ortak olmaktır" dedi.Gazze'ye yapılan saldırıların ilk gününden beri İngilizce paylaşımlarda bulunan ünlü oyuncu Deniz Uğur, özellikle Kur'an-ı Kerim'den verdiği örneklerle tüyleri diken diken etmişti. 

"İslam, bir dinin ötesindedir; tüm insanları daha doğrusu, Allah'ın yarattığı her varlığı kapsayan, yüce bir nur felsefesidir. Kolaylıkla söyleyebiliriz ki şu anda deneyimlediğimiz 'cihad'dır. Bu sancılı bir süreç, ama sonu aydınlık. Lütfen Hak(gerçek) ile kalın." sözleriyle hafızalarda yer edinen Uğur, kendisi gibi oyuncu eşi Erdinç Gülener ile birlikte Sabah Gazetesi'ne çok özel açıklamalarda bulundu.

"AMERİKA'DAN AVRUPA'DAN BENİM VİDEOLARIMI İZLEYEN İNSANLAR VAR"

İsrail'e meydan okuyan bazı sanatçıların tehditlerle karşı karşıya kalması ve cezalandırılmasına rağmen bu zulme sessiz kalmayan ünlü oyuncu, "Ben çok inançlı bir insanım ve Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kadın ve anne olarak yaşananlardan dolayı çok büyük üzüntü duyuyorum. Büyük bir trajedi yaşanıyor, Filistin halkı ile empati kuruyorum. Çok büyük bir acı. Dünyaya seslenebilmek için sosyal medyadan videolar yayınlıyorum. Böyle sarsıcı bir dönemden geçerken, insanlara yaşananlara yönelik çağrı yapmak istedim. Milyonlarca kişiye ulaştı çağrım. Toplumumuzdan inanılmaz güzel dönüşler aldım. Aslında halkımız ünlü isimlerin böyle bir süreçte çağrı yapmasından dolayı çok büyük bir memnuniyet de duyuyor.

<p><span style="color:#FF0000"><strong>"AMERİKA'DAN AVRUPA'DAN BENİM VİDEOLARIMI İZLEYEN İNSANLAR VAR"</strong></span></p>

<p><span style="color:#000000"><strong>İsrail'e meydan okuyan bazı sanatçıların tehditlerle karşı karşıya kalması ve cezalandırılmasına rağmen bu zulme sessiz kalmayan ünlü oyuncu, "Ben çok inançlı bir insanım ve Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:</strong></span></p>

<p><span style="color:#000000"><strong>"Bir kadın ve anne olarak yaşananlardan dolayı çok büyük üzüntü duyuyorum. Büyük bir trajedi yaşanıyor, Filistin halkı ile empati kuruyorum. Çok büyük bir acı. Dünyaya seslenebilmek için sosyal medyadan videolar yayınlıyorum. Böyle sarsıcı bir dönemden geçerken, insanlara yaşananlara yönelik çağrı yapmak istedim. Milyonlarca kişiye ulaştı çağrım. Toplumumuzdan inanılmaz güzel dönüşler aldım. Aslında halkımız ünlü isimlerin böyle bir süreçte çağrı yapmasından dolayı çok büyük bir memnuniyet de duyuyor.</strong></span></p>

Bana dünyanın birçok yerinden insan duygumu paylaştığını yazdı. Filistin'den de Amerika'dan da Avrupa'dan da benim videolarımı izleyenler o kadar güzel mesajlar gönderdi ki okuyunca ağladım. Videoları tamamen samimi duygularımla, hiçbir hesap gütmeden çektim. "Tehdit alır mıyım?" gibi korkular da yaşamadım. Gazze'de paramparça olan aileler, çocuklar ve bebekler hafızamdan gitmiyor. Acılarını derinden hissediyorum."

"FİLİSTİN BİZİM MİLLİ MESELEMİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izlediği politikayı son derece haklı, doğru ve başarılı bulduğunu vurgulayan Deniz , birlik beraberlik çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Filistin bizim milli meselemizdir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Osmanlı İmparatorluğu'nun devamı olan bir ülkeyiz. Osmanlı'nın himayesi altında olan topraklardı oralar. Zaten bundan dolayı da Türkiye garantör ülke olmak istiyor. Cumhurbaşkanımızın bu noktada izlediği politikayı son derece haklı, doğru ve başarılı buluyorum. Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyeti doğal ve olması gereken bir tavır.

Burada muhalif olan kesimler de at gözlüğü takarak, sabit fikirli davranmamalı. Cumhurbaşkanımızın her çabasının sadece taşlanarak, milli menfaatlerimiz açısından hayırlı icraatları görmezden gelinerek muhalefet yapılması akılcı değil. Eleştiri hakkı herkesin var ama Filistin bizim milli meselemiz. Milli konularda tek vücut davranmamız gerekiyor. Bu çok net."
 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2023 14:19

İLGİLİ HABERLER