Asayiş
  • 16.3.2023 10:17

Şanlıurfa'da başkana saldıranlar CHP'nin eski il başkanı ve adamları çıktı

Şanlıurfa'da Beyazgül'e saldıranlar CHP'li çıktı

'Asrın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Türkiye on binlerce vatandaşını kaybetti. 11 ili etkileyen depremler sonrası devlet, afetin yaralarını sarmak adına tüm imkanlarıyla sahaya indi. Ancak başını CHP'lilerin çektiği bazı muhalif kesim deprem üzerinden algı operasyonlarına girişerek iktidarı kötülemek için türlü türlü provokasyona imza attı. Söz konusu provokatörler Şanlıurfa'yı vuran sel felaketinde de ortaya çıktı. Kurtarma çalışmalarını yerinden takip etmek için sahaya inen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bazı şahısların provokasyonu ile karşılaştı. Provokatörlerin, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve CHP’nin Şanlıurfa eski il başkanı Ahmet Budak ile beraberindeki diğer CHP’liler olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’yi yasa boğan depremden etkilenen Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da ise 2 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da alt geçitte mahsur kalan vatandaşları çıkarma çalışmalarını yerinden takip etmek için bölgeye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bazı şahısların mukavemeti ile karşılaştı. Beyazgül’e fiziki saldırıda bulunmaya çalışan şahısları polis engelledi.

CHP medyasının 'afetzede' dediği şahıslar CHP'li çıktı

CHP medyası tarafından Beyazgül’e saldıranlar, “afetzede vatandaşlar” şeklinde servis edilse de provokasyonun arkasından yine CHP çıktı.

Beyazgül’e saldıranların, halkı provoke etmek için gelen CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve CHP’nin Şanlıurfa eski il başkanı Ahmet Budak ile beraberindeki diğer CHP’liler olduğu tespit edildi.

Belediye başkanına fiziki saldırı için koruma polislerini aşmaya çalışan CHP’liler, sonuç alamayınca da başka bir yalana sarıldı.

"Bize silah çekiyorlar" yalanıyla provokasyon girişimi

Halkı galeyana getirmek isteyen CHP’liler, Beyazgül bölgeden ayrılırken “Vatandaşa silah çektiler” diye bağırmaya başladı.

Yine CHP medyası ve sosyal medya trolleri, “Beyazgül’ün korumaları vatandaşa silah çekti” diyerek provokasyona girişti.

Ancak, olay anına ait görüntülerde, koruma polislerinin fiziki saldırılara engel olmak için çabaladıkları ve herhangi bir şekilde silah çekmedikleri açıkça görülüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2023 10:21

İLGİLİ HABERLER