Gündem
  • 22.9.2025 22:00

Şara eski CIA başkanıyla.... Bir zamanlar savaşıyorduk şimdi karşı karşı oturuyoruz

"Savaş Ağasından Başkanlığa"... Sharaa'nın eski CIA Direktörü David Petraeus'un sorusuna verdiği yanıtı izleyin 

Eski CIA Direktörü David Patraeus, Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara'ya: Irak'ta karşıt taraflardaydık: Ben akını yönettim, sen gözaltına alındın. Şimdi BM Genel Kurulu'nda Suriye Devlet Başkanısın. el-Şara: Savaştan söylem aşamasına geçtik.

Pazartesi günü medya kuruluşları, Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara'nın eski CIA Direktörü David Petraeus'un savaş ağasından devlet başkanlığına geçişiyle ilgili bir soruya verdiği yanıtı yayınladı.

"Savaş Ağasından Başkanlığa"... Sharaa'nın eski CIA Direktörü David Petraeus'un sorusuna verdiği yanıtı izleyin (video)

Suriye Devlet Başkanı Ahmed el Şara / RT

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında New York'ta düzenlenen Concordia Zirvesi'ne katılan Eş-Şara, "Bir zamanlar savaş alanındaydık, şimdi diyalog alanına geçtik, bu iyi bir şey" dedi.

Suriye Devlet Başkanı, "Barışın önemini en iyi savaşta yer alanlar bilir" dedi.

"Geçmişin, o dönemin örf ve adetlerine, yasalarına göre kendine has kuralları vardır. Tarihi yargılayacaksak, onu bugünün yasalarına göre değil, geçmişin yasalarına göre yargılamalıyız." diye devam etti.

"Tarihi olayları bugünün yasalarıyla, bugünü ise geçmişin yasalarıyla yargılamaya çalışanlar yanılıyorlar."

Eş-Şara, geçmiş dönemin, özellikle Irak işgalinden Filistin ve Suriye'ye kadar büyük tehditler altında olan Ortadoğu'da kendine özgü koşullara sahip olduğunu belirterek, bu faktörlerin o dönemde yapılan tercihlerde etkili olduğunu kaydetti.

İyi niyetin insanları savunmak, insanların haklarını savunmak, çocukları ve kadınları kurtarmak olduğunu anlatan Başkan, insanların bu yolda hata yapabileceğini vurguladı.

Huzursuzluk zamanlarında insanları tehlikelerden korumanın, bizi şu anda bir arada dost olarak oturduğumuz noktaya getiren taahhütlerin temel taşı olduğunu vurgulayan David Petraeus'a atıfta bulundu.


 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2025 22:48

İLGİLİ HABERLER