Şara Rakka ve Haseke'ye vali atadı
Rakka'ya yeni vali atandı... Suriye'deki valiler toplantısında Haseke'yi kim temsil edecek?
Şam hükümetine yakın medya kaynakları, Abdül Rahman Salama'nın Rakka'nın yeni valisi olarak atanmasına ilişkin kararın çıkarıldığını doğruladı. Suriyeli bir bakan da bugün Rakka ve Haseke valilerinin katılımıyla bir hizmet toplantısı yapılacağını belirtti.
Rakka Valiliği kırsalındaki Tabka şehrinin genel görünümü / Globallookpress
Suriye medyasındaki güvenilir kaynaklar, Suriye Demokratik Güçleri (SDF) başkomutanı Mazlum Abdi'nin Haseke vilayetine vali olarak atanması yönünde spekülasyonlara yer verdi. Bu gelişme, Suriye'nin kuzeydoğusundaki geniş bölgelerin Suriye devletinin kontrolüne geçmesinin ardından yaşandı.
Devamını oku
El-Şara, SDF ile ateşkes anlaşması imzaladı ve Suriye ordusuna tam entegrasyonunu sağladı.
Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Muhammed Anjarani, "Hasakah ve Rakka valileri yakında valiler toplantımıza katılacak ve Suriye topraklarının tamamındaki hizmet durumunu görüşerek görev ve sorumlulukları onlarla paylaşacağız" dedi.
Halep vilayeti valisi Azzam Al-Gharib ise mevkidaşı Salameh'i tebrik eden bir mesaj yazdı: "Mücadelenin ve kurtuluş hareketinin dostu olan sevgili kardeşimiz Abdul Rahman Salameh'i Rakka valiliği görevini üstlenmesi münasebetiyle tebrik ediyoruz."
Al-Gharib, Salama'ya "yeni görevinde başarı ve rehberlik diledi ve Rakka'nın cömert halkı için daha fazla ilerleme kaydetmesini, vatandaşların çıkarlarına hizmet edecek ve bölge için parlak bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunacak şekilde istikrar ve güvenliği güçlendirmeye katkıda bulunmasını" temenni etti.
Al-Gharib, "X" platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, yeni valiye Halep'teki görev süresi boyunca gösterdiği çabalar için teşekkür ederek, "bu çabaların koşulların iyileştirilmesi ve hizmetlerin geliştirilmesi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu" belirtti.
Bununla bağlantılı olarak, Mazloum Abdi dün yaptığı açıklamada, "çeşitli taraflarca bir iç savaş planı hazırlandığını" ve bu savaşın "onlara dayatıldığını" belirtti.
Bu açıklamalar, Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara'nın da hazır bulunduğu, ancak Abdi'nin hava koşulları nedeniyle toplantıya katılamadığı, Suriye hükümeti ile SDF arasında bu akşam imzalanan anlaşmanın ardından geldi.
Abdi, anlaşmanın ardından bir mesaj yayınlayarak şunları söyledi: "Yarın Şam'a gidip bu konuları görüşmek üzere bir araya geleceğiz."
Bu anlaşma, Suriye ordusu ile SDF arasında geçen Cumartesi sabahı patlak veren şiddetli çatışmaların ardından geldi . Çatışmalar, SDF'nin Fırat Nehri'nin batısındaki bölgelerden çekilmesini ve doğusuna yeniden konuşlandırılmasını öngören ilk anlaşmanın uygulanmasının hemen ardından yaşanmıştı. Ancak gerilim hızla tırmanarak silahlı çatışmalara dönüştü ve bu çatışmalarda ölümler, yaralanmalar ve etkilenen bölgelerin altyapısında önemli hasarlar meydana geldi.
Güncellenme Tarihi : 19.1.2026 23:32