Gündem
  • 31.8.2013 17:14

Şarap Festivali'nin adı Üzüm Festivali oldu

Bekilli Sanat Kültür ve Şarap Festivali’nin adı değiştirilerek Bekilli Kültür Sanat, Pekmez, Sirke ve Üzüm Festivali oldu.

Dün başlayan festivalde geçen yıllarda açılan şarap firmalarına ait stantlar da yer almadı.

Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu'nun, şarap reklamını, afişte şarap adının kullanılmasını, tanıtım amaçlı şarap dağıtımını, tanıtım standı açılmasını yeni yasayla yasaklaması şarap üreticilerinin elini kolunu bağladı. Bu yasaklara uymamanın da 2 yüz bin liraya kadar cezası olduğu belirtildi. Bu yasak nedeniyle Bekilli de Sanat Kültür ve Şarap Festivali’nin ismini değiştirmek zorunda kaldı. Bekilli Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Başkafa, "Bekilli’nin gelenekleri arasında şarap üretimi ve tüketimi vardır. Çiftçilerimizin ana geçim kaynağı bağcılıktır. Romalılar Dönemi’nden bu yana bölgemizde şarap üretimi vardır. Türkiye’de üretilen şarabın yüzde 30’u Bekilli’den. İlçemizde, 15 işletmede şarap üretimi yapılıyor. Festivalimizin adını değiştirmemek için Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu’na müracat ettik ancak yanıt bile vermediler. Biz de şarabı kaldırıp yerine üzüm, sirke ve pekmezin adını yazdık" diye konuştu.

Festival kapsamında çok sayıda yerel sanatçı sahneye çıktı. Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya dün gece konser verirken, bu akşam da Ali Asker Bekilliler için eserlerini seslendirecek. Çeşitli etkinliklerle devam edecek festival pazar günü sona erecek.

Festivale CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER