Sarıgül'den 'Togg' açıklaması: Alman Fransız İtalyan arabalarına güle güle

••3 dk okuma
Sarıgül'den 'Togg' açıklaması: Alman Fransız İtalyan arabalarına güle güle

Hızlı Özet

“Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bugüne kadar sokaklarımızda İtalyan arabalarını, Fransız arabalarını, Alman arabalarını gördük. Japon arabalarını gördük. Ama bugün yerli arabamız Togg’u görmekten son derece mutluyum. Alman arabalarına Fransız arabalarına, İtalyan arabalarına, Japon arabalarına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Türkiyemizin sokaklarında Togg’u görmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyacağım." dedi.”






Sarıgül'den muhalefete örnek olacak 'Togg' değerlendirmesi: Alman Fransız İtalyan arabalarına güle güle



Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bugüne kadar sokaklarımızda İtalyan arabalarını, Fransız arabalarını, Alman arabalarını gördük. Japon arabalarını gördük. Ama bugün yerli arabamız Togg’u görmekten son derece mutluyum. Alman arabalarına Fransız arabalarına, İtalyan arabalarına, Japon arabalarına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Türkiyemizin sokaklarında Togg’u görmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyacağım." dedi.



Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni öncesinde açıklamalarda bulundu.



Türkiye Değişim Partisi'nin ekonomik modelinde, ekonomik milliyetçilik bulunduğunu belirten Sarıgül, "Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı. Bugüne kadar sokaklarımızda İtalyan arabalarını, Fransız arabalarını, Alman arabalarını gördük. Japon arabalarını gördük. Ama bugün yerli arabamız Togg’u görmekten son derece mutluyum. Alman arabalarına Fransız arabalarına, İtalyan arabalarına, Japon arabalarına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Türkiye'mizin sokaklarında Togg’u görmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyacağım." ifadelerini kullandı.



"İnşallah Londra'da, Paris'te, Berlin'de ve New York sokaklarında da göreceğiz"



Ekonomik milliyetçilik anlayışlarının en önemli parçalarından bir tanesinin de Togg olduğunu vurgulayan Sarıgül, " Hoş geldin Togg. Hoş geldin Togg. Hoş geldin Togg. Togg bugün Türkiye'nin sokaklarında yarın inşallah Londra'da, Paris'te, Berlin'de ve New York sokaklarında olduğunu görmeyi de Allah'ım inşallah bize kısmet eder." diye konuştu.



Sarıgül, Togg'u gördüğünde heyecanlandığını belirterek, "Heyecanlandım, araçtan son derece büyük bir keyif aldım. Gerçekten Türk insanı için büyük bir gurur. Burada binlerce mühendisin binlerce alın teri, binlerce emeği var. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.



"Böylesine bir arabaya binmekten gurur duyacağım"



Togg'u kullanmak için müracaatta bulunduğunu bildiren Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı:



"Ben Togg'u kullanmak üzere müracaatta bulundum. Özellikle de ilk günlerde daha hiç kimse konuşmadan Togg’u ben konuştum. 45 milyon da izlenme oldu. Yerli malı, yurdun malı herkes ona mutlaka sahip çıkmalı. Togg ülkemizin bir ürünü, bizim ekonomik milliyetçiliğimizin önemli bir parçası. Bir kez daha altını çiziyorum. Alman arabalarına, Fransız arabalarına, İtalyan arabalarına güle güle, hoş geldin Togg...Ben de Togg'a binmekten büyük bir gurur. Yani Alman arabası, Fransız arabası, beni heyecanlandırmıyor ama benim mühendisimin, benim çalışanlarımın, benim insanımın el emeği ve göz nuruyla yapılan binlerce mühendisimizin, mimarımızın, binlerce dizaynırın gerçekten emeğiyle yapılan böylesine bir arabaya binmekten gurur duyacağım.



Yatırımcıları kutluyorum ve tebrik ediyorum. Gerçekten önemli bir yatırım yaptılar. Ellerini taşın altına koydular ve bugün dünya Türkiye'de Togg’u konuşuyor. Özellikle de Cumhuriyetimizin 100. yılında Togg’un bugün yurttaşlarımızla buluşması da ayrıca bizim için son derece önemli ve değerli. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak yapılan hayırlı işlere teşekkür ediyoruz, eksik kalanları da mutlaka çözüm önerileriyle anlatıyoruz. Çünkü Türkiye Değişim Partisi olarak bizim için önce devletimiz, sonra partimiz gelir. Devletimiz adına yapılan bütün yatırımlar bizim için bir gurur vesilesidir."




Bu haber 722 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti
Gündem

Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek fon vurgunuyla ilgili yaptığı açıklamada "TMSF'de bir hesap iadesi açıldı, gönüllülük esasına göre iade etmek isteyen kişilere karşı. Dün TMSF Başkanımızla görüştüm, 5 kişi bu hesaplara iadede bulunmuş" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10544 Görüntüleme
Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın bir daha aday olabilmesi için TBMM'de uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır." ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı

Habervitrini9884 Görüntüleme
Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel
Gündem
#Akın Gürlek Ahmet Şık açıklaması#Ahmet Şık suç duyurusu#TİP Milletvekili Ahmet Şık

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiaları için açıklama yaptı.

Habervitrini10658 Görüntüleme
Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar,  İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu
Gündem

Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar, İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu

Yeni Parti’de kongre maratonu kavgalar, söz düelloları ve şaibe iddialarının gölgesinde geçiyor. Hemen her gün farklı bir ilde arbede yaşanırken; Trabzon, İstanbul, Eskişehir ve silah seslerinin yükseldiği Mersin'in ardından bu kez Antalya ve İzmir’deki gelişmeler parti içi krizi derinleştirdi.

Habervitrini9789 Görüntüleme