
SAUNADA CİNSEL TACİZ İNFAZI
EMİNÖNÜ’ndeki Mozaik Otel’in eski çalışanlarından 34 yaşındaki Ali Işık, kendisini uyutup cinsel tacizde bulunmakla suçladığı eski iş arkadaşlarından 56 yaşındaki Dursun Demir’i tabancayla başından vurarak öldürdü, 31 yaşındaki Mustafa Ekinci’yi kalçasından yaraladı. Paranoyak belirtiler gösterdiği öne sürülen Işık’ın, poliste garip ifadeler verdiği belirtildi.
Olay önceki gün Laleli Midilli Tevfik Paşa Caddesi 21 numaradaki Mozaik Otel’in saunasında meydana geldi. Bir yıl öncesine kadar aynı otelin saunasında çalışan Ali Işık, işten ayrıldıktan sonra otelin kuaförünü işleten arkadaşları Dursun Demir ve Mustafa Ekinci’yle görüşmelerine devam etti. İşsiz kaldığı süre içinde psikolojik bunalıma girdiği öne sürülen Işık, önceki gün yine otele geldi. Oteldeki arkadaşları Demir ve Ekinci’ye “Bana bir şey yaptınız. Ben neden bu duruma düştüm. Kendimi neden garip hissediyorum'' diye bağırarak yanındaki tabancayı çekip ateş etti.
Işık’ın tabancasından çıkan mermilerden biri Demir’in başına, biri de Ekinci’nin kalçasına isabet etti. Ağır yaralanan Demir, önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde yer bulunmaması nedeniyle İstanbul Hospital’e sevkedilen Demir, hastaneye getirildiği dakikalarda yaşamını yitirdi. Kalçasından yaralanan Ekinci ise tedavisinin ardından taburcu edildi.
POLİSTE GARİP İFADELER
Olaydan sonra polise teslim olan Ali Işık’ın poliste çelişkili ifadeler verdiği ve garip tavırlar sergilediği belirtildi. Işık'ın, son bir yıldır kendisini iyi hissetmediğini, garip olaylar yaşadığını kaydederek, “Dursun Demir ile Mustafa Ekinci’nin, buluştuğumuz bir akşam beni uyutarak cinsel tacizde bulunduklarını düşünüyordum. Bir süredir bende olan garip değişikliklerin sebebi olarak onları görüyorum. Bana bir şeyler yedirip, içiriyorlar galiba. Otelde buluştuğumuz sırada bu nedenle tartışmaya başladık. Saunada bulunan kadınlar ve ikisi bana, ‘Daha az esrar içersen kendini iyi hissedersin’ diyerek dalga geçtiler. Bu yüzden ikisini de vurdum'' dediği kaydedildi.
Ölen Dursun Demir, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinin ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilirken, Ali Işık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(milliyet)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:20