SAVCI REKTÖR AŞKIN DAVASIYLA İLGİLİ İNCELEMEYİ 10 GÜN ÖNCE BAŞLATMIŞ
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yargılanmasına ilişkin yapılan açıklamalar için başlattığı inceleme genişleyerek sürüyor. 77 rektörün imzası bulunan bildiri, CHP lideri Baykal ve Barolar Birliği Başkanı Özok'un açıklamalarının da başsavcılıkça incelendiği kaydedildi.NTV'nin haberine göre, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hakkındaki incelemenin, "Hakimler ve savcılar mesleki kariyerlerini göz önüne alarak karar vermelidirler" yönündeki açıklamasının ardından 15 Aralık'ta başlatıldığı öğrenildi.
77 REKTÖR DE MERCEK ALTINDA
"Aşkın'a sahip çıkmak, cumhuriyete sahip çıkmaktır" denilen YÖK bildirisinin altında imzası bulunan 77 rektörün de inceleme kapsamına alındığı öğrenildi. Aşkın'ı Van'da ziyaret ederek açıklamalarda bulunan CHP lideri Deniz Baykal, CHP'li Kemal Anadol ve Haluk Koç'la birlikte Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un da açıklamaları başsavcılık tarafından incelendiği ifade edildi.
BUNLAR RUTİN İŞLEM
Bu arada Yeni Şafak muhabiri Evin GÖKTAŞ'a bilgi veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan üst düzey bir yetkili, YÖK Başkanı Teziç ve TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç'la ilgili incelemenin rutin bir işlem olduğunu belirterek, "Bu inceleme Başbakan'ın açıklamasından sonra değil, günler öncesinden başlatılmıştı. Bu tamamen tesadüftür" dedi. Yetkili, buna benzer incemelerin sürekli yapıldığını, bunun özel bir işlem olmadığını dikkat çekti.
ÇİÇEK'İN TALİMATI YOK
Teziç ve Koç ile ilgili özel bir incelemenin olmadığını belirten Başsavcılık yetkilisi bu konu için Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten her hangi bir talimatın alınmadığını vurguladı. Aynı yetkili şunları söyledi: "Başbakan'ın TÜSİAD hakkında yaptığı açıklama ile inceleme yapıldığı haberlerinin aynı güne denk gelmesi konunun kamuoyuna yanlış yansıtılmasına neden oldu. Ayrıca bizim ne YÖK Başkanı ne de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili inceleme ve soruşturma yetkimiz yok. Biz YÖK Başkanı ile ilgili tüm şikayetleri herhangi bir işlem yapmadan doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderiyoruz."
(YENİ ŞAFAK)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:23