Medya
  • 26.1.2024 20:04

Savcıda kıvıran Can Ataklı için istenen ceza belli oldu

Şehit babasına hakaret eden gazeteci Can Ataklı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Ataklı’nın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Pençe-Kilit bölgesinde 12 kahraman Mehmetçik şehit oldu. Türkiye şehitlerini ebediyete uğurladı. Gazeteci Can Ataklı ise şehit babasına hakaret etti. Ataklı Youtube yayınında "Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesaplarında yayınlanan Can Ataklı'ya ait video içeriğinde, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında sarf edilen olumsuz ve saldırı niteliğinde söz ve beyanlarda bulunulduğunun gerekçesiyle Can Ataklı hakkında suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Can Ataklı ifadesinde şehit babası hakkında söylediği sözlerin kendisine ait olduğunu belirterek "Böyle bir suçlama ile karşılaştığım için çok üzgünüm. Söz konusu 9 saniyelik videonun önü ve arkası aslında hiçbir şekilde suç işleme kastım olmadığını, hep saygı duyduğum şehitler ve ailelerine hakaret içermediği görülmektedir. Nitekim o sözleri söylediğim anın hemen ardından 'Bu sözlerin elbette acılı babaya değil, ona mikrofon tutanadır' dedim" demişti.

Güncellenme Tarihi : 26.1.2024 20:09

İLGİLİ HABERLER