Asayiş
  • 6.12.2023 10:21

Seçil Erzan'ın maaşı ortaya çıktı.. Şok eden konuşmalar

Futbol dünyasına milyarlık vurgun yapan Seçil Erzan'ın maaşı MASAK raporundaFutbol dünyasının da aralarında olduğu kişileri 'Yüksek karlı gizli fon' vaadiyle dolandıran banka şube müdürü Seçil Erzan hakkında hazırlanan MASAK raporu ortaya çıktı. Raporda 75 bin lira aylık maaşı olan Erzan'ın, Aralık 2022'de Çorlu'da güncel değeri yaklaşık 7 milyon 500 bin lira olan bir arsa satın aldığı ve 21 gün sonra bu arsayı elden çıkardığı belirtildi.

İstanbul'da banka şube müdürlüğü yapan Seçil Erzan'ın 'Yüksek karlı gizli fon' vaadiyle yaptığı milyarlık vurguna dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak dava dosyasına giren MASAK raporunda Erzan'ın maaşı da yer aldı.

75 BİN LİRA MAAŞ

Habertürk'ün haberine göre, MASAK raporunda yer alan bilgilerde sigorta başlangıç girişi 25 Eylül 2000 olarak görülen Seçil Erzan, 2001-2023 yılları arasında Denizbank'ta çalıştı. Burada müdür pozisyonunda olan Erzan'ın mart ayındaki maaşı 75.060 liraydı.

7.5 MİLYON LİRAYA ALDIK, 21 GÜN SONRA SATTI

Raporda ayrıca dikkat çeken bir arsa satışı da var. Raporda bu satışla ilgili olarak, "Analiz konusu şahıslardan Seçil Erzan tarafından güncel değeri yaklaşık 7.500.000 TL olan Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunan 391 Ada 4 parseldeki Konut niteliğindeki taşınmazın 08.12.2022 tarihinde edinildiği, sonrasında 21 gün sonra 3. şahsa satışın gerçekleştirildiği" ifadeleri yer alıyor.Raporda Seçil Erzan'ın yüksek tutarlara ulaşan para transferlerinin olduğuna da yer verilirken, banka hesaplarına gelen yüksek meblağlı para transferlerinin de görüldüğü belirtiliyor.

Bir gün sonra yani 7 Nisan sabahı Seçil Erzan, Ergin’i telefonla aradı. Ergin derste olduğu için cevap veremedi ve kendisine WhatsApp üzerinden, “Dersteyim” diye mesaj attı. Seçil Erzan da buna karşılık “Tamam İnci hanıma bilgi verdim” dedi. Ergin de bunun üzerine, “Bugün sorun çözülüyor değil mi” diye yazdı. Seçil Erzan, “Evet saat en geç 14.00'te çözülmüş olacak" diye mesajı atıyor ve bu mesaj o günün son mesajı oluyor.

"NE PELİT’E GELDİ NE BANKADAYDI"

O gün yaşananları anlatan Ergin, müvekkili İnci Çeviker’in randevu yeri olan Pelit Pastanesi'ne giderek Seçil Erzan’ı beklediğini belirterek, “Tabii Seçil Erzan gelmeyince bankaya gidiyor. Ben de bankaya gittim. Seçil bankada da yoktu. Yetkililerle görüştük. Olay patlak verdi. Denizbank avukatları da hemen harekete geçti” dedi.

SES KAYITLARI SORUŞTURMA DOSYASINA KONULDU

Yaşananların ardından hemen Seçil Erzan’dan şikayetçi olundu. Hazırlanan şikayet dilekçesine Bülent Çeviker’in eşi İnci Çeviker, Seçil Erzan’la buluştuğu gün yaptığı konuşmaları kayıt altına aldı. Seçil Erzan, banka görevlisi Ali Böcügöz diye tanıttığı Ali Yörük olduğu iddia edilen kişiyi aradı ve para ödemesi için görüşme yapıldı.

Çeviker’in cep telefonu ile ses kaydı aldığını anlayan Erzan arasında geçen diyalog şu şekilde:

- "Ne yapıyorsun İnci?

- Kayıt alıyorum.

- Ay şaka gibisin. Yapma… Beni üzme yani.

(Erzan telefon görüşmesini hoparlöre alıyor. Suç ortağı iddia edilen Ali Yörük’ü banka çalışanı Ali Böcügöz diye tanıtıyor)

- Şimdi ne yapıyoruz bana söyleyin bakalım, biz İnci Hanım’la bekliyoruz. Ben onu da getiremiyorum oraya.

(Ali Yörük olduğu iddia edilen kişi yanıt veriyor) Yani Seçil şöyle söyleyeyim; işlemi iki parça olarak girdiğiniz için biz bunu yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz ama yetişmezse yarın saat 10.00’da elinizde.

- Ama ben anlatamıyorum bunu müşteriye işte.

Yetişirse saat 5.30, 6’ya kadar, zaten bilgi vereceğiz size. Ama yetişmediği takdirde yarın sabah saat 10’da sizde zaten miktar.

- İnci Hanım siz bir şey sormak istiyor musunuz?

- Sabah 10’a kadar sabredelim ya. Yetişmemesi için bir engel yok şu an.

- Valla ben çok arada, töhmet altında kalıyorum.

- Yarın sabah 10’a kadar bir sıkıntı gözükmüyor.

- Peki yarın sabah 10’da nasıl olacak? Ben İnci’yi alıp tekrar oraya mı geleceğim?

Hayır hayır. Buraya olmaz tabi ki. Biz size ödeyeceğiz, size ulaştıracağız. Para kısmını çözelim, ben size bilgi veriyorum. Yarın sabah saat 10 gibi hazırlayın siz kendinizi.

- Bugün olma ihtimali var mı?

- Ben elimden geleni yapıyorum, bugüne yetiştirmek için mücadele veriyoruz ama yetişmezse diye saat 10 kesin diyorum.

- Tamam

(Telefondaki erkek yanıt veriyor) Oldu görüşürüz, iyi günler.

- Kim bu Ali Bey? Soyadı ne?

- Dur kuzenim arıyor canım bir saniye.

- Ali Bey’in soyadı ne?

- Ali Böcügöz.

.- Genel Müdürlükte mi çalışıyor?

- Saklamada çalışıyor. Onlar bizim maillerde yoklar.

- Ali Bey’in soyadı ne?

- Ali Böcügöz.

- Genel Müdürlükte mi çalışıyor?

- Saklamada çalışıyor.”

Güncellenme Tarihi : 6.12.2023 11:33

İLGİLİ HABERLER