Gündem
  • 8.6.2021 16:07

Seferberlik başladı!.. 7 ilde birden müsilaj temizliği

Müsilaj için Türkiye'nin en büyük seferberliği! Ünlü isimlerden destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre seferberlik, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yürütülüyor.

Son dakika: Müsilaj temizleme seferberliği Marmara Hepimizin sloganıyla başladı Bakan Kurumdan ilk açıklama

Temizlik çalışmaları, İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da da eş zamanlı yürütülüyor.

Son dakika: Müsilaj temizleme seferberliği Marmara Hepimizin sloganıyla başladı Bakan Kurumdan ilk açıklama

Son dakika haberleri: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'yı saran ve büyük tehlike oluşturan müsilaja karşı Türkiye'nin en büyük deniz temizleme seferberliğini başlattı.

 Marmara'nın büyük bir kesiminde görülen ve gün geçtikçe çoğalan müsilaj (deniz salyası) tehlikesine karşı yeni bir seferberlik başlatılıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DENİZ TEMİZLEME SEFERBERLİĞİ

Bakan Kurum, "Türkiye'nin en büyük deniz temizleme seferberliğini başlatıyoruz. Marmara Denizi'ni sağlıklı günlerine kavuşturmak için bugün saat 14.00'te Caddebostan Sahili'nde buluşalım." açıklamasında bulunmuştu.

BAKAN KURUM'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Marmara Denizi'ndeki müsilajla mücadele kapsamındaki en büyük deniz temizliği seferberliği başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenlenen programda konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Koordinasyon ve Bilim Kurulunu bu hafta oluşturacağız. Müsilajı Marmara'dan temizleyeceğiz. Tüm dünya iklim değişikliğinin getirdiği sorunlarla karşı karşıya. Müsilaj sorununa karşı birlik olmak için buradayız. Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı deniz temizliğini başlatıyoruz. Deniz kirliliğine karşı seferberlik ruhuyla hareket etmeliyiz. 2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız.

Kirlilikle boğuşan ve yüzeyi deniz salyasıyla kaplanan Marmara için bakanlık tarafından temizlik seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda; İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Balıkesir'de çalışma yapıldı, toplanan salyalar arıtma tesisine götürüldü.


ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla, Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği, Caddebostan Sahili'nden başlatılıyor. Çalışmalara ayrıca ünlü isimlerde destek veriyor. Sanatçılar Pınar Altuğ ve Hakan Ural Caddebostan'da gerçekleştirilecek tören öncesinde açıklamalarda bulundu.

Pınar Altuğ, "Üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Tamamen yok edemeyeceğiz ama artmasını engellemek, birazcık baskılamak mümkün olacak. Denizler hepimizin. Doğa hepimizin. Ona saygı göstermek durumundayız. Biz sadece kullanıp gitmeyeceğiz, bizim arkamızdan da nesiller geliyor" dedi.

Hakan Ural ise "Ben uzun yıllardır böyle bir şeye ilk defa rastlıyorum. Ama yine bireysel insan ihlalinden kaynaklanan bir durum. İnşallah toplumsal duyarlılık, devletimizin de önderliğinde bunun da üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2021 16:18

İLGİLİ HABERLER