Gündem
  • 27.9.2007 17:00

ŞEHİDİN SON İSTEĞİ: FİTRE VE ZEKATIMI ÖDEYİN

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde, Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde yaşayan babası Nazım Us’u telefonla arayan Ramazan Us (38), ailesinin ramazanını kutlayıp 5 gündür görevde olduğunu, 4-5 gün sonra birliğine döneceğini söyledi.
      Oğullarıyla konuşmanın sevincini yaşayan Us ailesi, bugün gelinleri Yurdagül’ün arayıp eşinin şehit olduğunu söylemesi üzerine yasa boğuldu.
      Baba Nazım Us, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla dün iftar saati öncesi telefonla konuştuklarını belirterek, "Sağlığının yerinde olduğunu, 4-5 gün sonra birliğine döneceğini söyledi. Fitre ve zekatını ödememi isteyip ’Ben bayramda geldiğimde size veririm’ dedi. Ama sabah acı haberi ulaştı" diye konuştu.
      Bu arada, Us ailesinin 2’si kız 2’si erkek 4 çocuğundan biri olan Ramazan Us’un ağabeyi Binbaşı Hüseyin Us’un da Lübnan’daki Barış Gücü’nde görevli olduğu öğrenildi.
      Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı kırsalındaki Keleşevir Tepesi’nde arama-tarama faaliyetine katılan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us ile Jandarma Er Ali Kadıoğlu, mayın patlaması sonucu şehit olmuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER