Gündem
  • 6.5.2013 17:36

Şehit annesi isyan etti!..

BALIKESİR’de İşçi Partisi tarafından, geçen 2 Mayıs’ta kente gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin yaptığı toplantı ve bu sırada yaşananları protesto etmek için bir eylem düzenlendi. Eyleme, toplantının yapıldığı gün kendisine atıldığını belirttiği gaz bombası kapsülü ile katılan şehit annesi Fikriye Evranos, “O gün yüzüm yandı, gözüm yandı ama yüreğim daha çok yandı. Yazıklar olsun, diyorum. Bu bombayı PKK oğluma attı, onu yok etti, devlet anasının üstüne atıyor. Bunu Türk milletinin takdirine bırakıyorum” dedi.

 “Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir, akil adamlar ziyaretinde bu ülkeyi parçalatmayacaklarını bir kez daha dosta düşmana göstermiştir” diyen Merkez İlçe Başkanı Necla Bilener, açılış konuşmasının ardından mikrofonu 24 Eylül 2006’da Mardin’in Dargeçit İlçesi’ndeki çatışmada şehit olan teğmen Cengiz Evranos'un annesi Fikriye Evranos'a uzattı.

Akil insanların toplantısını ve çıkan olayları değerlendiren Evranos, “O gün eyleme değil, akil insanları dinlemeye gitmiştim. Vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın özgürce dalgalanması için aslan gibi oğlumu toprağa verdim fakat o salona layık görülmedim. Bu aslında sadece bana değil tüm şehit ailelerine bir hakaretti. Bize de bir masa ayırabilirlerdi. Biz onları dinlerdik. En fazla soru sorabilirdik. O da yetmiyormuş gibi çok ağır gaz altında kaldım, bizi yerlerde süründürdüler” dedi.

Evranos, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uludere'ye giden akil adamlar, kaçakçılık yapan aileleri, onların mezarlarını ziyaret ediyor, onların ailelerine başsağlığı diliyor. Balıkesir'e gelen akil adamlar ise şehit ailelerini, gazilerini muhatap bile almıyor. Haksızlık değil mi bu? Nasıl barış sağlanacak. Biz de barış istiyoruz ama çocuklarımız için adalet de istiyoruz. Çocuklarımıza kurşun sıkanlar ellerini kollarını sallaya sallaya sınır dışına çıkacak, PKK'ya kurşun sıkan kahraman Türk ordusu bir bir Hasdal'a, Hadımköy'e tıkılacak. Olacak şey mi bu? Onların tek suçları devleti, milleti sevmektir. Orda yatan bir çok insanın devleti milleti sevmekten başka suçu yok. Yeni bir Sevr mi imzalıyoruz? Ben çocuğumu şehit verdiğimde, 'vatan sağolsun' dedim ama vatanımı kaybettiğinde hiçbir şeyim kalmayacağı için şimdi mücadelenin en ağırını vereceğim. Nerede bir eylem varsa ona katılacağım. Ben doğuluyum. Bana göre doğulu-batılı yoktur. Bizi herkes kucakladı. Kimsenin kimseyle düşmanlığı yok ki barışa oturuyoruz. Bizim tek düşmanımız PKK'dır, üç beş çapulcudur. Onlarla da sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

“GAZ BOMBASI KAPSÜLÜNÜ GÖSTERDİ”

Akil İnsanlar Heyeti'nin Balıkesir’e gelişinde çıkan olaylarda kendisine atılan gaz bombası kapsülünü de gösteren Evranos, “Polisin polise yaptığını düşman yapmaz. Biz gaz atacağınızı bilmiyorduk. Hiç olmazsa polis arkadaşlarınıza gaz maskesi verseydiniz. Yazık değil mi arkadaşlarınıza, yazık değil mi Balıkesir halkına. Bizim ne düşmanlığımız var bu Türkiye'ye. O gün yüzüm yandı, gözüm yandı ama yüreğim daha çok yandı. Yazıklar olsun, diyorum. Bu bombayı PKK oğluma attı, onu yok etti, devlet anasının üstüne atıyor. Bunu Türk milletinin takdirine bırakıyorum” dedi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER