Gündem
  • 28.4.2010 15:12

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Samsun'un İlkadım ilçesinin Adalet Mahallesi'nde ikamet eden Özay ailesi bu sabah evlerine gelen askeri personelin oğullarının şehit olduğuna dair haberi vermesiyle adeta yıkıldı. Fenalık geçiren şehit ailesine sağlık personeli müdahale etti. Askeri yetkililerden oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Rahim Özay gözyaşına boğulurken, " Bende askerliğimi aynı yerde yaptım. Bana bir şey olmadı, oğlum şehit oldu. Beni de askeri alın komutanım" diye ağladı.

Oğlunun askeri giderken şehit olacağını söylediğini hatırlatan anne Kadriye Özay, " Kendisiyle şehit olmadan bir saat önce dün akşam saat 08.30 sıralarında telefonla görüştüm. Bize arayarak 'Anne artık kontörüm var.Sizlere daha sık arayacağım. Ben iyiyim" dedi. Kendisine sen çatışmaya giriyormusun diye sorduğumda,' Biz çatışmaya girmiyoruz.Böyle takılıyoruz" şeklinde konuştu.Bu benim çok zoruma gitti" dedi.

Gözyaşı döken anneye sağlık ekipleri müdahale ederken, bayan askeri rütbeli personel de teselli etmeye çalıştı. Ağabeyinin şehit olduğu haberin okulda alan lise öğrencisi Ahmet Özay'ın 'Abime ne oldu' diye feryatları yürekleri dağladı. Şehit Selman Özay'ın 3 kardeşten ortacası olduğu, ağabeyi Abdulkerim'in İstanbul Fatih Üniversitesi Fizik bölümü öğrencisi olduğu baba Rehim'in ise özel bir sektörde aşçılık yaparak evini geçindirmeye çalıştığı öğrenildi.

MALATYA

Hakkari Şemdinli'de bir grup bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın Malatya'daki evine ateş düştü.

Şemdinli ilçesine bağlı Habeşti Yaylası'nda sınır görevi ifa eden askeri birliğe bir grup bölücü terör örgütü tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu Uzman Çavuş Erkan Ayas şehit oldu. Ayas'ın Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu ve Malatya'da görev yaptığı, Hakkari'ye geçici göreve gönderildiği bildirildi.
Şehidin, Malatya'da Koyunoğlu Mahallesi Okul 4. Sokak'ta ikamet ettiği, 8 yıldır Uzman Çavuş'luk görevini yaptığı kaydedildi.
33 yaşındaki şehidin, evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi.
Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, şehitten geriye kalan malzemelerini annesi arabasının bagajından boşalttı.
Şehit Ayas'ın cenazesinin Van'dan askeri uçakla Malatya Erhaç Havaalanına getirileceği, Erhaç'tan da tekrar askeri uçakla ailesiyle birlikte Amasya'ya götürüleceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER