Asayiş
  • 20.8.2009 00:16

ŞEHİT POLİSİN KATİL ZANLISI YAKALANDI

ADANA’da, terör örgütü PKK’nın kanlı eylemine başlamasının yıldönümü olan 15 Ağustos’ta bıçaklanarak şehit edilen polis memuru 24 yaşındaki Ferdi Özkan’ın katil zanlısı yakalandı.
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, 15 Ağustos’taki gösterilerde şehit edilen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Ferdi Özkan’ın katil zanlısının saptandığını bildirip, “Polisimizi şehit eden kişiyi bulduk, yakaladık. Yakında açıklayacağız” dedi. Kesmez, polis katili zanlısının yaşı, kimliği gibi bilgiler konusunda ise bilgi vermedi.

SOKAKLARIN HAKİMİ POLİS
Olaylardan sonra, “Mahalleli kendi arasında eğleniyor. Polisin orada ne işi var” yorumunun yapıldığını, DTP’nin de şenlik yapıldığı sırada polisin müdahale ettiği şeklinde açıklamaları bulunduğunu hatırlatılan Kesmez, şunları söyledi:
“15 Ağustos neyi çağrıştırıyor. Bunu söyleyen insanlar bu tarihi bir düşünsünler. Orada bulunan insanlar planlı programlılar. Polis orada ne arıyor değil de, o insanlar orada neyi kutluyor diye düşünsünler. Bu sokakların hakimi biziz. Elbette her yerde olacağız. Oradakilerin çoğu çocuktu. O olaylar sırasında dikkatimizi bir an olsun üzerlerinden çekmedik. Çünkü çocuklarımızın burnunun kanamasını hiçbirimiz istemeyiz. Çocuklar kullanılsalar bile. Biz bir şehit verdik ama orada bir vatandaşın bile burnu kanamadı. Toplum tahrik ediliyor. Biz polis olarak demokrasiyi hazmediyoruz. Demokrasi iyi hazmedilmeli herkes haddini bilmeli. Bu tür kutlamaları bir daha rahat rahat kimseye yaptırmayacağız. Çok üzücü bir olay. Ancak, bu olayı Adana’ya mal etmek olmaz. Bütün illerde bu tür olaylar oluyor. Adana asayişi bozuk bir il gibi gözüküyor. Tabi ki böyle değil.”

BIÇAĞA YASAK
Kesmez, 15 Ağustos’ta yaşanan olayların ardından, polisin şüpheli avı sırasında Denizli Mahallesi’nde 19 yaşındaki Davut Dora’yı alıp dövdüğü, daha sonra kanala attığı iddiası ile ilgili olarak da, “Babası, polis tarafından öldürüldüğünü söylüyor. Ama daha sonra da kaybolduğunu söylüyor. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Herkesin ağzından çıkanı ağzı duyacak. Bu kişiler hakkında tazminat davası açıp, çatır çatır parayı alıp, kimsesiz çocuklar için kullanacağız. Bıçağı da yasaklayacağız. Bizim bıçaktan canımız yandı. Herkes öyle kafasına estiği gibi bıçak taşımayacak” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER