Spor
  • 23.2.2016 21:38

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına futbol turnuvası

İstanbul Adliyesi'nde 31 Aralık 2015’te teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için futbol turnuvası düzenlendi. Şehit savcının adını taşıyan turnuvanın başlama vuruşunu ise babası Hakkı Kiraz yaptı. Yusuf Tunaoğlu Spor Kompleksinde gerçekleşen turnuvanın ilk gününde, kokteyl verildi. Bazı hakim ve savcıların da yer aldığı kokteyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Bölükbaşı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile İstanbul’daki adliyelerde görevli yargı mensupları katıldı.

BABA HAKKI KİRAZ, HADİS’TEN ÖRNEK VERDİ
Turnuvanın başlama vuruşunu gerçekleştiren merhum savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, oğlunun adını taşıyan turnuvanın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kiraz, “Anmak güzle bir şey. Şöyle ifade edeyim; ne mutlu insanın hayatının Kur'an’nın ayetinin melaline uygun olması. Ayet-i Kerime de diyor ki; ‘Allah yolunda şehit olanlara, öldürülenlere -ölüdür- demeyin’ diyor. ‘Zira onlar diridirler fakat siz bilmiyorsunuz’ diyor. Fiilen Mehmet Selim Kiraz bu dünyada yok, ama manen burada. Elhamdülillah her yerde adı anılıyor. Ne mutlu ki; böyle bir ölüm nasip olmuş. Yüreğim de yanıyor, acıyor, hiçbir zaman içinde aklımdan çıkmamış ve hala gelmeyeceğine de inanmıyorum. Geceleyin bir bakıyorsun kapı çalındığı zaman, ya da telefon çaldığı zaman ‘geldi’ diye heyecanlanıyorum. Fakat maalesef gelmiyor” diyerek oğluna duyduğu özlemi dile getirdi.
Hakkı Kiraz, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:  “İşte turnuvalar düzenleniyor, adına parklar, kütüphaneler açılıyor, adı ormana veriliyor, anılıyor en azından. Zaman zaman telefon çalıyor; ‘baba beni buradan al’ diyecekmiş gibi geliyor, duygulanıyorum ama vefat etmiş.”
Turnuva öncesi verilen kokteylde kısa bir konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Bölükbaşı, baba Hakkı Kiraz’a adını taşıyan forma takdim etti.

TURNUVADA YER ALAN TAKIMLAR VE KATEGORİLER
 

14 Mart 2016 tarihinde sona erecek turnuvada, 15 takım finale çıkmak için ter dökecek. W, X, Y ve Z gruplarından oluşan takımlardan ilk ikisi, bir üst tura çıkma şansı elde edecek. Turnuvanın ilerleyen bölümleri, çeyrek final, yarı final ve final kategorileriyle devam edecek.

X GRUBU

Anadolu Denetimli
İstanbul Cikpem
Bakırköy Adliyesi
G.O.P. Adliyesi

W GRUBU

Silivri Adliyesi
Beykoz Adliyesi
Küçükçekmece Adliyesi

Y GRUBU

Bakırköy Denetimli
İstanbul Anadolu Adliyesi
İstanbul Adliyesi
Büyükçekmece Adliyesi

Z GRUBU

İstanbul Bölge İdare
Silivri Adliyesi (Hakim-Savcı)
İstanbul Denetimli Serbestlik
Marmara Ereğlisi Adliyesi 

SADIK KAHRAMAN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER