Gündem
  • 5.10.2008 12:17

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi, Siirt'te toprağa verildi.

Şehit Piyade Er İlbaş'ın cenazesi, dün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş'ın cenazesi, Merkez Carşı Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Topçu Yüzbaşı Bayram Bozkurt tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak'ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş'ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.
Vali Şentürk, şehidin babası Süleyman İlbaş'a, ''Bir evladını kaybettin ama artık bu gün bir milyon Mehmetçik senin evladındır'' dedi.

Şehit Er İlbaş'ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ''Türk-Kürt Kardeştir'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez'' sloganları atarak yürüdü.
İlbaş'ın cenazesi, saygı atışının ardından defnedildi.

Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Can'ın cenazesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi. 20 gün önce şehit olan kapı komşusu ve çocukluk arkadaşı Uzman Çavuş Yakup Ceylan ile aynı kaderi paylaşan Uzman Çavuş Selçuk Can için Merkez Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenaze töreninde 5 yaşında Buse adında bir kızı bulunan şehidin 2 aylık hamile eşi Ayşe, annesi Ayşe, babası İbrahim Can ve kız kardeşi Emine Özdemir ile akrabaları gözyaşlarına boğuldu. 1985 yılından bu yana 28. şehidini veren Düziçililer, törende "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasından sonra tabutu omuzlara alınan şehidin naaşı, Çamiçi Şehitliği'nde toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER