Asayiş
  • 28.10.2004 00:16

ŞEHRİN EN KALABALIK CADDESİNDE İLGİNÇ SOYGUN!..

SİVAS - Sivas'ta gündüz saatlerinde şehrin en kalabalık caddesinde bir kuyumcu dükkanını telefonla arayan hırsız veya hırsızlar, emniyete çağırdığı kuyumcunun dükkandan ayrılmasını fırsat bilerek girdikleri işyerinden yaklaşık 3 kilogram altını çalarak kaçtılar.
Edinilen bilgiye göre olay gündüz saatlerinde Atatürk Caddesi Kunduracılar Sitesi altında faaliyet gösteren Başak Kuyumculuk'ta meydana geldi. Kuyumcu Halil Ataş'ı telefonla arayan bir kişi, kendisinin emniyetten aradığını ve 175 gram çalıntı altın bulduklarını söyleyerek, Ataş'ı altınları görmesi için karakola çağırdı. Telefondan sonra dükkanının kapısını kilitleyip karakola giden Ataş, polislerle konuştuğunda böyle bir konunun olmadığını öğrenip dükkanına döndü. Dükkanda altınların olmadığını fark eden Ataş, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Hırsızlık Masası ekipleri, araştırma başlatırken, Olay Yeri İnceleme ekipleri de parmak izi tespiti yaptı.
Bu arada olayın şokunu üzerinden atamayan kuyumcu Ataş, "Bana gelen telefon üzerine, Kuyumcular Derneği Başkanı ile birlikte karakola gittik. Oradaki polisler böyle bir şey olmadığını söyledi. Ardından işyerime geldiğimde kapının zorlanarak içeri girildiğini ve altınların çalındığını fark ettim. Durumu hemen polise bildirdim" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:10

İLGİLİ HABERLER