Asayiş
  • 30.1.2007 03:13

SEKS TACİRLERİNE BÜYÜK OPERASYON!..

ANTALYA Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nün "Son Tango" adını verdiği operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda İstanbul polisiyle işbirliği yapılarak gerçekleştirildi. Uluslararası insan ticareti suçlarına yönelik yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında 6 aydır izlenen şebekenin Antalya ve İstanbul’da kullandığı 35 ayrı villa tarzı ev belirlendi. 26 Ocak Cuma günü sabah erken saatlerde bu adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda zorla alıkonulduğu ve fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen çoğunluğu Ukrayna, Moldova ve Rusya uyruklu 76 kadın kurtarıldı.

Elebaşı Interpol listesinde

Kadınları alıkoyup, fuhuşa zorladıkları ileri sürülen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 erkek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki polisin bulunduğu, zanlılardan bazılarının Interpol’un aranılanlar listesinde olduğu belirtildi. Zanlılardan birinin, uluslararası fuhuş şebekesi elebaşı olduğu iddiasıyla Interpol’ün aradığı Turgay O. olduğu öğrenildi. Kurtarılan kadınlar arasında öğretmen, doktor, balerin ve dans öğretmenleri bulunduğu, kadınlardan 34’ünün üniversite mezunu olduğu ve mesleklerini yapma vaadiyle Antalya’ya getirildiği açıklandı.

Direnenleri hapla uyuşturdular

Direnen kadınların zorla uyuşturucu hap içirilerek geceliği 500 dolardan pazarlandığı belirtildi. Operasyonda 8 tabanca, namlu takılarak kurusıkıdan dönüştürülmüş 3 tabanca, 2 av tüfeği, 849 mermi, 260 gram esrar, 14 esrarlı sigara, 112 kutu uyuşturucu ve uyarıcı hap, 51 şişe kaçak içki, 36 kullanılmış şırınga, 2 bilgisayar, 19 otomobil ile yurtdışına yapılmış havale belgeleri ve çok sayıda suç delili olabilecek doküman ele geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER