Gündem
  • 28.2.2016 21:14

Selahattin Demirtaş tarih dersi vermeye kalkarsa

Selahattin Demirtaş Batman'da yaptığı mitingde, Türkler'in Kürt desteği ile Anadolu'ya girdiğini, tarih kitaplarının yalan olduğunu anlattı.

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Batmanmitinginde yaptığı konuşmada bugün Türkiye'nin okullarda okuttuğu tarih kitaplarının yalan olduğunu ifade etti. Demirtaş, Malazgirt'te Alparslan'ın Anadolu'ya Kürtler olmasaydı giremeyeceğini iddia etti.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

ALPARSLAN KÜRT DESTEĞİ İLE ANADOLU'YA GİRDİ

"AKP'nin zulüm politikalarından korkmadığımızın resmidir bugün Batman. Kürt halkı olarak kurbanlık koyun olmadığımızı herkese gösterelim. Bunlar tarihten söz ediyor. Malazgit'te Alparslan'dan söz ediyor. Alparslan'ın Anadolu'ya giriş yaptığını görürsünüz. Alparslan kimin desteği ile Anadolu'ya girdi?  Mervani Kürtleri desteği ile 10 bin süvari ile girdiklerini tarih kitabında okuyamazsınız. Yazmazlar bunu. Yazmazlar. Siz bunu yazmadınız diye okunmayacak mı? Kürt çocuklarından ricamdır, tarihini bilmeyen, geçmişini bilmeyen geleceğini özgür kılamaz. Tarihinizi öğrenin. Amed zindanını öğrenin. Bunları bilmeyen bu günleri anlayamaz. Önce gerçek tarihimizi öğreneceğiz. Yalan yanlış yazdıkları tarihi değil.

DEMİRTAŞ'TAN UYDURMA TARİH DERSLERİ

Koskoca inklap tarihi kitabı yapmışlar yalan yanlış İçinde iki tane Kürt lafı geçiyor o da düşman cemiyetler. Kürt halkının tarihi kitaplarda yok. Ey Davutoğlu sen de kalın kalın kitaplar yazıyorsun ama boş yazıyorsun. Siz bu kitaplarda Kürtleri yok sayınca Kürtler yok sayılmıyor. 100 yıldır bu yalanı tüm Türklere anlatıyorlar. Halk olduğumuzu kabul etmiyorlar, siz halk değilsiniz diyorlar. Orta Doğu'da 45 milyon nüfusuyla en çok konuşulan 4. dil Kürtçe'dir. Tüm bu coğrafyanın en kadim halkıdır Kürt halkı."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER