Gündem
  • 30.5.2015 23:45

Selfie çeken şehzadenin başına gelmedik kalmadı

Amasya Belediyesi’nce Yalıboyu'na yerleştirilen 'selfie çeken şehzade' heykelinin bu kez de kılıcı kırıldı. Tartışma yaratan heykelin daha önce de elindeki cep telefonuyla kılıcı zarar görmüştü.

Dikildiği ilk günden bu yana ilgi odağı olan selfie çeken şehzade heykelinin başına gelmeyen kalmadı.  İlk önce elindeki cep telefonu ardından kılıcı kırılmıştı. Onarımdan geçen şehzade heykelinin kılıcı yine yerinden koptu. 

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, bu kez herhangi bir kastın olmadığını açıkladı. Kılıç, daha önce de kırılmış ve onarımı yeni tamamlanmıştı. Akbaş, araştırmalar ve MOBESE kayıtlarının incelenmesi sonucu kılıcın, montajlandığı gövdeden müdahale olmaksızın düştüğü belirlendiğini söyledi.

‘Nazar değdi’

Akbaş, heykele ilginin çok fazla olduğunu söyledi. Akbaş, "Herhalde nazar değdi bu kez. Araştırmalarımız sonucu herhangi bir kasıt yok. Montaj yapıldığı yerden kırılmış. Yeniden yaptıracağız" diye konuştu.

Cep telefonu ile selfie çeken şehzade heykeli anıtı Türkiye’de tartışma konusu olmuştu. Anıt, ilk günden bu yana hem ilgi hem de tepki gördü.

Amasya Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, daha önceki açıklamalarında "Şehzade heykeline 50 defa zarar verseler aynısını yaptırıp, aynı yerine tekrar koyacağız" demişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER