ŞEMDİN SAKIK'A SUİKAST GİRİŞİMİ!..

2 dk okuma
ŞEMDİN SAKIK'A SUİKAST GİRİŞİMİ!..

Hızlı Özet

"Örgütü ihanet eden Sakık'a suikast düzenlemek için cezaevine girdim"

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde Şemdin Sakık'a bombalı gemi maketiyle suikast girişiminde bulunan PKK tutuklusu Fedli Temizyüz hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Temizyüz, Sakık'ın PKK'ya ihanet ettiğini, bu nedenle suikast düzenlemek için güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve cezaevinde eylemi gerçekleştirmeyi planladığını anlattı.



"PKK'DAN KAÇTI, PİŞMANLIK YASASINDAN YARARLANMADI"



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'nın bir dönem iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık'a kaldığı cezaevinde bombalı suikast girişimiyle ilgili soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık hazırladığı iddianamede, bomba düzeneğini hazırlayan PKK'lı Fedli Temizyüz'ün, 1996 yılında PKK'ya katılıp 2008 Mayıs ayında güvenlik güçlerine teslim olduğuna yer verdi. Etkin Pişmanlık maddesinden yararlanmak isteyen PKK'lı Temizyüz, örgüt içerisinde bir eyleme katıldığı gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



"ÖRGÜTÜN GÜCÜNÜ GÖSTERMEK İSTEDİM"



Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde itirafçılar koğuşunda kalan Fedli Temizyüz'ün, aynı cezaevinde hükümlü bulunan Şemdin Sakık'ın örgüte ihanet ettiği düşüncesiyle eylem yapmayı planladığı belirtilen iddianamede zanlının şu ifadesine yer verildi:

"Bu eylem için Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne girmem gerekliydi. Onun için teslim olduğumda itirafçı olarak beyanlarda bulundum. Cezaevine girdikten sonra bir süre işleyişi tanımaya çalıştım. Sakık ile ilişkiye geçmek için kendisine yılbaşı tebrik kartı göndererek kartın arkasına insan sosyolojisi hakkında görüşlerimi yazdım. O da bu konuda bana mektuplar yazdı. İlk önce ona ahşaptan bir çerçeve gönderdim. Bu hediyeyi kabul edince ona içerisine bomba koyarak bir maket gemi yapma fikrini geliştirdim. Ulaştığım bazı bomba yapımında kullanılan maddelerden düzenek hazırladım. Patlamaya hazır hale getirip makete yerleştirdim. Sakık'a gönderdim. Hazırladığım bomba düzeneğini maket geminin fişinin prize takılmasıyla çalışacak şekilde ayarladım. 5 gün sonra bu eylemimden vazgeçerek durumu cezaevi yönetimine bildirdim. Amacım sadece örgütün gücünü ve kendi gücümü göstermek, devletin güvenlik zaafiyetini ortaya koymaktı. PKK örgütü ile ilişkim devam etmektedir. Cezaevinde itirafçı olarak bulunmamın sebebi sadece bu eylemi gerçekleştirebilmekti."



Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ekipleri, Şemdin Sakık'ın "Fırsat bulmadığım için 5 gün prize takmadım" dediği gemi maketi içerisindeki bomba düzeneğinin yıkıcı ve tahrip edici, yakıcı özelliğinin bulunduğu yönünde rapor hazırladı.



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da sanık Temizyüz hakkında, TCK'nın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.



PKK'lı Fedli Temizyüz'ün bombayı, hasta olarak çıktığı hastanede aldığı fosforlu ilaçlar ile kibrit, küçük taşlarla hazırladığı belirlenmişti. Temizyüz'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu haber 4435 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'ın gözyaşı
Gündem
#Recep Tayyip Erdoğan#15 Temmuz#Güncel

Erdoğan'ın gözyaşı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) özel bir tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende, o karanlık geceye dair gösterilen özel klip salondakilere duygusal anlar yaşatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Habervitrini9330 Görüntüleme
Haluk Levent ne kadar para topladığını açıkladı.. Dehşet verici rakam
Gündem

Haluk Levent ne kadar para topladığını açıkladı.. Dehşet verici rakam

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında sanatçı ve dernek başkanı Haluk Levent'in de bulunduğu 23 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Haluk Levent, emniyetteki ifadesinde AHBAP derneği tarafından yürütülen yardım kampanyalarından yurtiçi ve yurtdışı olarak dernek hesaplarına ne kadar yardım toplandığını, bu yardım paralarının nerelere harcandığını da anlattı. 

Habervitrini14886 Görüntüleme
Baba hapiste İmamoğlu'nun oğlu kolay bayraklı yatla tatildi
Gündem

Baba hapiste İmamoğlu'nun oğlu kolay bayraklı yatla tatildi

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu’nun kişisel Instagram hesabından paylaştığı iddia edilen tatil karesi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. 

Habervitrini9239 Görüntüleme
CHP'li kadın AK Parti sözcüsüne su şişesi fırlattı
Gündem

CHP'li kadın AK Parti sözcüsüne su şişesi fırlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki toplantı, AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Alperen Aydın'ın 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili ifadeleri sonrası çıkan kargaşa nedeniyle yarıda kaldı. CHP'li üyelerin özür talebi geri çevrilince salonu terk etmesi üzerine oturum, yeterli çoğunluk bulunamadığı için ileri bir tarihe alındı.

Habervitrini10439 Görüntüleme