Ekonomi
  • 13.7.2008 00:01

ŞENER: 'KURUMLAR ARASINDA GÜVEN, İNANÇ YOK!..'

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 'Türkiye'de kurumlar arasında güven, inanç yok, bir araya gelip kucaklaşamıyorlar. Kurumlar arası güven, işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç vardır. Bir an önce bunun tesis edilmesi lazım'' dedi.
Şener, Konya'da özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurumlar ve siyasi partiler arasında çekişmeler ve geçimsizlikler olduğunu savunarak, bu çekişmelerin, sorunların çözümünü engellediğini söyledi.
Şener, şöyle konuştu:
''Sorunların çözümünü bekleyen vatandaş ise sorunlarla baş başa kalıyor. Ben bu çekişmeleri, geçimsizlikleri sona erdirip sorunları çözmek için Türkiye siyaset tarihinde yapılmayanı yaptım. Partimin MKYK toplantısında istifamı sundum ve ayrıldım. Bu tablonun ne anlam ifade ettiğini çok iyi anlamamız gerekiyor. Görevi birlik ve çözüm üretmek olan siyasetin, nasıl nezaket sınırları içinde yapıldığını gösterdim. Ben bir karar aldım ve gerekeni yaptım.''
Şener, daha sonra verdiği ''Ekonomik Gelişmeler ve Yansımaları'' başlıklı konferansta, esnafın siftah etmeden dükkanını kapattığını öne sürdü. Zaman zaman çeşitli ekonomik verilerin açıklandığını, bu açıklamalarda Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunun söylendiğini ifade eden Şener, ''En son Türkiye'nin büyüme oranları açıklandı. Yüzde 6.6'lık bir büyüme olduğu söylendi. Ama kime sorduysam yüzde 6.6'lık büyümeye inanmıyor. Böyle bir büyümeyi hissetmediğini söylüyor. Aslına bakarsanız 2007'ın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye ekonomisinde önemli tıkanmalar var ''dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:55

İLGİLİ HABERLER