KAYNAK : Haber Vitrini
M. KAZIM AKTÜRK - MASUM ER
ULSAN - Dünya Kupası hazırlıklarını Güney Kore'nin Ulsan şehrinde sürdüren A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Şenol Güneş, hedeflerinin iyi başlayıp iyi bitirmek olduğunu söyledi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir basın toplantısı düzenleyerek takımın hazırlıklarını ve grup maçlarını değerlendirdi.
Güneş, "Biz takım olarak başka takımları üstün görmek veya zayıf olarak kabul etmek durumunda değiliz. Biz kendi gücümüzü ve yeteneğimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Çalışmalarımıza başlamadan önce hedefimizi ortaya koyduk ve önce hedefimize varmak için çalışacağız" dedi.
Brezilya maçından alınacak her sonuca kendilerini hazırladıklarını söyleyen Güneş, "İyi başlayıp, iyi bitirmek istiyoruz. Dünya Kupası'na eğlence ve karnaval olarak bakıyoruz. Dünya Kupası'na katılan 32 takım da çok iyi. Ancak biz de çok iyi bir takımız ve iddialıyız. İlk maça puanla başlamak istiyoruz" diye konuştu.
Güney Kore'nin güzel bir ülke, kamp yerinin ise mükemmel olduğunu belirten Teknik Direktör Şenol Güneş, şunları söyledi:
"Önümüzde 3 tane engel var. Her maçın önemi ayrı, ancak her maçtan 3 puan almak istiyoruz. Oynayacağımız her maça farklı bir kadroyla çıkabiliriz.
Brezilya maçı ne kadar önemliyse, grubumuzdaki diğer maçlar da en az onun kadar önemli. Bu maçlarda ne sonuç alacağımızı bilemem, bunu hep beraber sahada göreceğiz. Yalnız şunu söyleyebilirim, yenilmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz ve savaşacağız. Biz kaliteli oyunculardan oluşan iyi bir ekibiz ve iyi çalışıyoruz. Heyecanımız, beklentimiz ve gücümüz var. Gururla geldik, gururla döneceğiz. Müsabakalar oyananmadan kazanılmaz. Bu, gruptaki her takım için geçerli. Çin'in gruptan çıkması kendi adına sürpriz ve başarı olur."
Tayfun'un kadrodan çıkarılmasının hala gündemde tutulmasının yanlış olduğunu da ifade eden Güneş, "Önümüze bakacağımıza, geriye bakıyoruz. Elimizdeki oyuncuları değerlendireceğimiz yerde biz hala geçmiş olayları konuşuyoruz" dedi.
Güneş, Güney Afrika maçının olumlu ve olumsuz taraflarının olduğunu, ancak bu maçtan da dersler çıkaracaklarını belirterek, "Ancak adı üzernide bir hazırlık maçıydı. Biz çalışarak hatalarımız düzeltmeye çalışıyoruz. Ama hala o maçı konuşursak, Brezilya, Kostarika ve Çin maçlarını unutmak zorunda kalırız. Elbetteki eksiklerimizden ve hatalarımızdan ders alacağız" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:01