Asayiş
  • 22.5.2006 14:08

ŞEREFSİZ İŞİ ÜSTÜMÜZE YIKTI

Kilit adam Albay Muzaffer'in yakalanmasıyla, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırısının ardındaki ilişkiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak ortaya çıkan tablo, Kurtlar Vadisi'ne taş çıkartacak nitelikte. Zira yakalanan isimlerin arasındaki bağlantılar, Akın Birdal suikastından Susurluk skandalına kadar birçok garip noktada buluşuyor. İşte Arslan'ın Danıştay'ı kana buladığı günden itibaren yaşananlar...

İNTİHAR MEKTUBU YAZDI
Alparslan Arslan'ın telefon konuşmalarını inceleyen polis, Albay Muzaffer' olarak anılan ordudan atılmış eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'le sık sık telefonlaştığını tespit etti. Fakat Tekin, olay günü eşini de alarak sırra kadem bastı. Ancak emekli bir başçavuş arkadaşının Beykoz'daki villasında intihara kalkışınca, kaldırıldığı Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde ele geçirildi.

'İHANETİ HAZMEDEMEDİM'
Tekin, intihar girişiminden önce 5 sayfalık da bir mektup kaleme almıştı. Polisten alınan bilgilere göre, yıllarca devlete hizmet ettiği söylerek başladığı satırlarına şöyle devam ediyordu: "Ancak böyle bir ihanetle anılmayı hazmedemedim. Bu nedenle ölmek istiyorum. Bana komplo kuruldu. Bu lekeyle yaşayamam. Üniversitede okuyan çocuğum var." Tekin, polisteki sorgusunda ise "Niye bıçakla intihara kalkıştın" sorusuna "O anda başka bir şey bulamadım" cevabını verdi.

'ŞEREFSİZ ÜZERİMİZE YIKTI'
İfadesinde de 'komplo' iddiasını yineledi. Arslan'ın provakasyon için Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Haraketi'ne sızdığını, olayı üzerlerine yıktığını, kendileriyle ilgisi olmadığını öne sürdü. Arkadaşları da polise "Tekin'in Kuşdili Caddesi'nde petrol işlerini yürütüğü ofisi vardı. Atatürkçü eski subaylar buraya geliyordu. Arslan da bir yıl öncesine kadar büroya gelip gidiyordu. Tekin olaydan sonra 'Şerefsiz, bize komplo kurdu' demişti" diye ifade verdi.

EVİNDE KIRMIZI KİTAP
Kıbrıs Gazisi olan, Denktaş'tan 'şükran madalyası' alan Tekin'in Göztepe'deki evinde yapılan aramada da ilginç belgelere ulaşıldı. 'Kırmızı kitap' olarak bilinen ve sadece devlet yöneticilerinin içeriğini bildiği Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin tam metni ile 'istihbarat ve gerilla' isimli bir kitap ele geçirildi. Evde bulunan diğer dikkat çekici kitap ve belgeler ise şöyle: Arınan Planı'na hayır, AKP'nin teslimiyet belgeleri, ileri Dergesi, Yeni Hayat Dergisi, Türk Solu Dergisi, Dolunay Gazetesi, Ulusal Güç Birliği Hareketi Kitapçığı ve Türkeli Dergisi... Evde ayrıca Alparslan Arslan'a ait bir dernek üyeliği kartı bulundu.

Tekin, İbrahim Şahin'in ekibinden
Akın Birdal suikastında azmettirmekten hüküm giyen ve Danıştay saldırısına karışan zanlılarla telefon görüşmeleri yaptığı tespit edilen Semih Tufan Günaltay'ın VATAN'a yaptığı açıklamalar ise ilişki yumağının Susurluk'a kadar dayandığı iddialarını taşıyor. Muzaffer Tekin'le cezaevinden çıktıktan sonra Türk Solu Dergisi'nin bir gecesinde tanıştıklarını söyleyen Günaltay, "Kendisi en az 3 defa Küçükyalı'daki büroma, ibrahim Şahin'le birlikte geldi. İsmini şu an hatırlayamadığım bir albayla beraber, bir iftar yemeğinde de bir araya geldik. Ancak bizim oluşumumuzun içinde değildi" dedi. Geçen yıla kadar Ulusal Birlik Partisi'nin Genel Başkanlığı'nı yapan Günaltay, Tekin'in isminin bu olayda geçmesine de çok şaşırmış: "Bizim hareketimizle en ufak bir bağı yoktur. Susurluk sanıklarından eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ile birlikte Vatansever Kuvvetler Hareketi'nin içinde yer alıyor. Şahin'le Kadıköy yapılanmasını oluşturmuştu."

HABLEMİTOĞLU İMASI
Başbakan'ın "Bu olay Hablemitoğlu cinayeti gibi örtbas edilemeyecek" sözlerinin ardından, Günaltay'ın da "Bu olay çözülürse, Hablemitoğlu cinayeti başta olmak üzere birçok faili meçhul olay çözülür" demesi ise bir başka enteresan nokta: "Bence Tekin bu eylemi tek başına yapmadı. Mafya ayağı, siyasetçi ayağı, olaya alet edilen ordudan atılmış subaylar işin içinde. Eğer büyük garantiler alınmamış olsaydı, hiçbiri Danıştay'a saldıramazdı."

Dentaş'tan madalya aldı
1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve önemli görevler yaptığı için madalya bile alan Muzaffer Tekin'e, İstanbul'daki Kıbrıs Şehitleri ve Gazilerini Anma Töreni'nde de KKTC Cumhur Başkam Rauf Denktaş 'şükran madalyası' takmıştı. Tekin'in 2003 yılında yüzlerce siyasetçi, bilim adamı ve eski askerin imzaladığı Denktaş bildirisine de imza verdiği ortaya çıktı. Denktaş, 14 Aralık 2003'te KKTC'de yapılan seçimler öncesinde Kıbrıs sorunu konusunda yıllardır izlenen politikanın değişmemesini istemiş, AKP hükümeti ise CTP'nin tezlerine destek vermişti. Bunun üzerine seçimlerden önce Erdoğan'la ters düşen Denktaş'a destek veren "Milli Dava'mızın ve Rauf Denktaş'ın arkasındayız" başlıklı bir bildiri hazırlandı ve imza kampanyası açıldı. Başbakanlığı döneminde Kıbrıs Barış Harekatı'na karar veren Bülent Ecevit ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, bir süre önce hayatım kaybeden edebiyatçı Atilla ilhan'ın da imzaladığı bildiriye çok sayıda emekli asker de imza atmıştı.VATAN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER