Asayiş
  • 28.4.2010 16:30

SERİ KATİLİ TELEFON SATIŞI YAKALATTI

İZMİR - Vali Kıraç, Emniyet Müdürü Ercümen Yılmaz ile düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtladı. Yeni gözaltılar olup olmayacağı yönündeki bir soruya Vali Kıraç, şöyle cevap verdi:
''Sorgu henüz başlamadı, şu an yoldalar. Yeni gözaltılar olup olmayacağını zaman gösterecek. Henüz ilimiz sorgu ekipleri konuları incelemedi. İzmir ve Türkiye'nin bu konuya gösterdiği tepkide geldiği noktada, polisin başarılı bir operasyonla bu sancıyı ortadan kaldırdığını sizlerle paylaşmak istedik.
MOBESE çalışmamız yürüyor. Türkiye'nin en kapsamlı MOBESE sistemini İzmir'e kuruyoruz. Kısa süre sonra sizlerle paylaşacağız. Civardaki güvenlik kameralarının görüntüleri var. 3. öldürdüğü şahsa ait bir telefonun satılması noktasından hareket sağlandı. Olayları gören yok, görgü tanığı yoktu. Eldeki kameralar var ama çok net değil.''
Sabıkası olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Vali Kıraç, zanlının sabıkası olmadığını kaydetti. Zanlının İzmir'de yaşayan bir kardeşi olduğunu, onunla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Cahit Kıraç, ''Şahıs daha önce İzmir'de bir restoranda garsonluk yapmış. Bodrum civarlarında yaşayan yakınları var. Onlardan da konu sorulacak tabii'' diye konuştu.

-''AVRUPA'NIN EN GELİŞMİŞ POLİS TEŞKİLATLARINDAN BİRİ''-

İzmir Emniyet müdürü Ercüment Yılmaz da Türk polisinin Avrupa'nın en gelişmiş polis teşkilatlarından biri olduğunu belirterek, polisin yaptığı çalışmanın çok titiz olduğunu kaydetti.
Delil toplama, delil değerlendirme ve delilden sanığa gitmede Türk polisinin çok büyük aşama kaydettiğine işaret eden Yılmaz, ''Bu teşkilatımızın bir başarısı olduğu gibi aynı zamanda bize güvenen, İzmir'de yaşayan vatandaşımızın da bir desteğidir, güvenidir. Sayın Valimizle dün akşam sokak sokak dolaştık. Baktık ki vatandaşımız rahat şekilde dolaşıyor. 'Biz size güveniyoruz, bunu en kısa sürede yakalayacağınızı biliyoruz' diyorlardı. Bu güven bize çalışma azmi, şevki veriyor'' dedi.
Zanlının psikolojik durumuyla ilgili bir soru üzerine Yılmaz, henüz zanlıyla temas olmadığını, sorgulanmadığını ifade etti. Bu durumun ancak zanlı geldikten ve sorgulanmaya başladıktan sonra değerlendirilebileceğini dile getiren Yılmaz, ''3. cinayetten sonra elde ettiği telefonun satışı, ilk ipucu noktası oldu'' dedi.

CİNAYETLERİ PARA İÇİN İŞLEMİŞ
İzmir'de işlenen 3 cinayetin katil zanlısı H.A'nın ilk ifadesinde, suçunu itiraf ettiği, öldürdüğü kişileri tanımadığı ve para için cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi. 

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
İzmir'de işlenen 3 cinayetin, Bodrum'da yakalanan katil zanlısı H.A'nın ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
İzmir'den giden bir uzman ekip tarafından Bodrum'da gözaltına alınan ve İzmir'e getirilmek üzere yola çıkarılan zanlı H.A'nın ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtildi. Zanlı H.A'nın öldürdüğü kişileri tanımadığı ve para için cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi.
Zanlının, öldürdüğü kişilerden aldığı cep telefonlarını sattığı yerlerde araştırma yapıldığı, ancak zanlının sattığını söylediği fiyat ile alıcıların söyledikleri fiyat arasında tutarsızlık bulunduğu için polis yetkililerinin gün içinde kıymet tespiti yapacakları bildirildi.
Zanlının yanında bulunan çantada bir miktar para olduğu da belirtildi.
Cumartesi gecesinden itibaren ikisi İzmir'in Balçova ilçesinde, biri de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarında 3 kişi başlarından vurularak öldürülmüş, bu kişilerin cep telefonlarıyla çantaları alınmıştı.

GÖZALTINA ALINAN ZANLI H.A. İZMİR'E GETİRİLDİ
İzmir'de peş peşe işlenen 3 cinayetin zanlısı olan, Bodrum'da yakalanan H.A. İzmir'e getirildi.
İzmir'den giden uzman polis ekibi tarafından alınan H.A'nın İzmir Emniyet Müdürlüğüne girişi sırasında çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Üzerinde çelik yelek bulunan H.A, gazetecilerin cinayetle ilgili sorularına cevap vermedi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan vatandaşlar, zanlı H.A'ya tepki gösterdi.
Zanlının cinayet işlerken kullandığı silahını Bodrum'da bir restorandan çaldığı, yaşadığı Bodrum'dan bir hafta önce İzmir'e geldiği ve cinayetleri işlediği öğrenildi.
Balçova'da cinayetlerin işlendiği sokaklara yaklaşık 300 metre ileride ailesi yaşayan zanlının, cinayetleri işledikten sonra yaya olarak evine gittiği ve gasbettiği çantaları saklamak üzere yanında poşet bulundurduğu öne sürüldü.
Cinayet bürosu ekiplerinin son cinayetin işlendiği Fevzipaşa Bulvarı'nda bulunan dükkanların güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği, görüntülerden birinde polisi görünce telaşlanan kişiden şüphelenildiği, bu kişi üzerinde yoğunlaşıldığı, zanlının ilk kamera görüntülerinin bunlar olduğu bildirildi.
Zanlının Bodrum'da yakalandığında üzerinde 600 lira ve 200 dolar bulunduğu, pasaport olmadığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER