Asayiş
  • 30.1.2023 14:32

Servis şoförünün kaza kurşununa kurban gitti

Adana’da 9 gün önce servis şoförü olarak çalıştığı akaryakıt istasyonunda otururken başından vurularak öldürülen 58 yaşındaki Ahmet Demir’in kaza kurşununa kurban gittiği ortaya çıktı.

Adana'da 24 yaşındaki Ayetullah Alkaç, motosikletinin çalınmasından kendisini sorumlu tutup, çıkan kavgada kendisini darp eden İsmail A.'ya husumet besledi. Ayetullah Alkaç, husumetlisi İsmail A., gözdağı vermek için onun akrabasına ait akaryakıt istasyonuna kardeşleriyle birlikte silahlı saldırı düzenledi. Zanlı Alkaç, eline 'Kalaşnikof' marka piyade tüfeği, ağabeyi Ahmet Alkaç da tabanca alarak ardı ardına ateş açıp kaçtı. Bu esnada markette oturan ve işyerinin servis şoförlüğünü yapan Ahmet Demir, başı ve bacaklarından vurularak öldürüldü. Olay yerinde 26 adet boş kovan bulunurken, Alkaç kardeşler ve onlara yardım eden 2 kişi tutuklandı; 3 kişi de serbest kaldı. Tek suçu markette oturmak olan Demir de memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

BAŞINDAN VURULDU

Olay, 22 Ocak'ta merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Doğankent-Taşçı Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; Adana-Karataş Yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna kamyonetle gelen 4 kişi, ellerindeki 'Kalaşnikof' marka piyade tüfeği ve tabancayla rastgele ateş edip kaçtı. Bu esnada markette oturan ve işyerinde servis şoförü olarak çalışan Ahmet Demir, başı ve bacaklarından vuruldu. Kanlar içinde yerde kalan Demir, olay yerinde hayatını kaybetti.

KAMERADAN İZ SÜRDÜ

Olay yerinde tam 26 adet boş kovan buldu. Ahmet Demir'in cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verilirken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri de saldırganların peşine düştü. Bölgedeki güvenlik kameralarından yola çıkıp iz süren polis, kamyoneti Ercan Toksöz'ün (24) kullandığı, yanında Barış Alkaç'ın (32); aracın kasasında oturan Ayetullah Alkaç'ın (24) tüfek, yanındaki ağabeyi Ahmet Alkaç'ın da (26) tabanca kullandığı tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2023 14:34

İLGİLİ HABERLER