Spor
  • 30.11.2014 00:07

Şeytan yükseliyor

Premier Lig’in 13. hafta mücadelesinde Manchester United, Hull City’yi konuk etti. Ev sahibi ekip baştan sona üstün oynadığı maçı 3-0’lık skorla kazanırken, goller Smalling, Rooney ve Van Persie’den geldi.

Sakatlığı geçen Rojo ilk 11’deki yerini alırken, sakatlıktan dönen bir diğer isim Falcao ise maça yedek başladı. Ev sahibi ekip ise Ramirez ve Abel Hernandez’den yoksun mücadele etti.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ YİNE SAHNEDE

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu kontrolü altında tutan United, disiplinli ve akıcı bir futbolla skoru bulmayı başardı. Konuk ekip ise hücumda hiç varlık gösteremedi.

İlk tehlike 7. dakikada ev sahibi ekipten geldi. Mata’dan aldığı pasta ceza sahası dışı sol çaprazdan şut açısı bulan Rooney, uzak köşeye sert bir top gönderdi, top yandan az farkla auta gitti.

16. dakikada gol çizgisi teknolojisi bir kez daha yararını kanıtladı. Manchester United köşe atışında ceza sahasına gelen topa Smalling kafayı vurdu, kalecinin çıkardığı topu savunma uzaklaştıramayınca Smalling bu kez sağ ayağıyla şutunu yolladı, McGregor hamlesini yapsa da top çizgiyi geçince hakem orta noktayı gösterdi ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

22. dakikada konuk ekip nadir ataklarından birini gerçekleştirdi. Sağ kanattan ceza sahasına doldurulan top savunmadan sekerken Dawson sol çaprazda uygun durumda şutunu yolladı fakat yere çarpan top zayıflayarak kalecinin ellerinde kaldı.

33’te Mata’nın serbest atışta ceza sahasına doldurduğu top savunmadan dönünce İspanyol yıldız topu bir kez daha ortaladı, bu defa Smalling topa vurmayı başardı, Dawson son anda ayağını koyunca top az farkla yan ağlara gitti. 39’da Robin van Persie ceza sahasına gönderilen topta kaleciyle karşı karşıya durumda şutunu attı ama McGregor’un üzerine vurdu. United net bir şansı kaçırıyor.

42’de fark ikiye çıktı. Herrera’nın indirdiği topta Van Persie kaleye sırtını dönük pozisyonda topu ceza sahası dışındaki Rooney’ye çıkarmayı tercih etti. Yıldız isim sol köşeye müthiş bir plase bırakarak topu filelere yolladı ve skoru 2-0 yaptı.

İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

UNITED RAHAT

Karşılaşmanın ikinci yarısında Hull City biraz toparlanmış görünse de devrenin ortalarından itibaren oyuna ağırlığını koyan United, istediği sonucu elde etmeyi başardı.

48. dakikada Herrera’nın uzun pasında Rooney ceza sahası sol çaprazında savunma arkasına sarktı fakat topu kontrol edemeyince savunma araya girmeyi başardı. 53’te Hull etkili geldi. Robertson ceza sahası dışında aldığı topla içeriye kadar sokulduktan sonra pas atmak yerine şutu tercih etti, top kalecinin ellerinde kaldı.

61. dakikada Brady’nin ceza sahasına doldurduğu topta Jelavic müthiş yükselerek kafayı vurdu, kalecinin seyrettiği top az farkla üstten auta gitti. Bu bölümden sonra United oyunda tekrar kontrolü kurdu ve bir gol daha buldu.

66. dakikada Herrera’nın pasında Van Persie ceza sahası dışında topla buluştu, sol çaprazdan yakın köşeye çok sert bir şut çıkardı, McGregor uzansa da çaresiz kaldı ve topu filelerinde gördü ve takımını 3-0 öne geçirdi.

70. dakikada Sol kanattan ceza sahasına doldurulan topta Fellaini uygun durumda kafayı vurdu fakat topu auta attı. 76’da gelişen konuk ekip atağında, El Mohamady’nin sağ kanattan ortasında Jelavic topa yükselerek zor durumda vuruşu yaptı, köşeye giden topu De Gea kurtarmayı başardı.

Duraklamalara girilirken oyuna sonradan giren Falcao önemli bir şansı kaçırdı. Mata sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra topu boştaki Falcao’ya çıkardı, Kolombiyalı yıldızın şutunu Dawson çizgide vücudunu ortaya koyarak çıkardı ve mutlak golü önledi.

Kalan bölümlerde de üstün oyununu sürdüren Manchester United maçtan 3-0 galip ayrıldı ve 4. sıradaki yerini korudu. Bu sezon Emirates ve Anfield’dan puan çıkarmayı başaran Hull ise Old Trafford’dan eli boş döndü.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:59

İLGİLİ HABERLER