Gündem
  • 7.5.2007 00:32

SEZER'DEN 'CHP'YLE BİRLİK' AÇIKLAMASI!..

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile görüşmelerine ilişkin gelinen sürecin farklı ve olumlu olduğunu ifade ederek, "Güç birliğini mutlaka gerçekleştirmek ve güç birliğiyle seçime gitmek kararlılığındayız" dedi.
     Sezer, DSP Parti Okulu'nda gerçekleştirilen parti meclisi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, parti meclisinin son gelişmeleri tüm detaylarıyla görüştüğünü söyledi.
     Solda ve genel anlamda işbirliği konusunda üzerlerine düşeni, ulusal sorumluluk çerçevesinde yerine getirmede kararlı olduklarını belirten Sezer, "Önümüzdeki en kısa sürede, adil, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak teknik ve hukuki ayrıntıları çalışacağız" dedi.
     Sezer, açıklamalarının ardından gazetecilerin CHP ile gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin sorularını yanıtladı. Sezer, dünkü görüşmenin içeriğine ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:
     ''Biz uzun süredir, bu işbirliğini gerçekleştirmemiz gerektiğini ve bu yöndeki çağrılarımızı sürdüre geldik. Ancak CHP ile dün akşam görüşme olanağımız oldu. Dolayısıyla sıkışmış bir süreçte bu görüşmeler başladığı için o hukuksal engelleri, sorunları aşacak bir çalışma içindeyiz. Yani güç birliğini mutlaka gerçekleştirmek ve güç birliğiyle seçime gitmek kararlılığındayız.''
     DSP Genel Başkanı Sezer başka bir soru üzerine de ''Sayın Baykal, öteden beri farklı bir şey söylüyordu. Çağrısı DSP'nin kapanması şeklindeydi. Ama şimdi gelinen süreç, farklı ve olumlu bir süreç'' dedi. Sezer, bu süreci umuda dönüştürmek için hem CHP'nin hem DSP'nin üzerine düşeni yapacağını dile getirdi.
     Sezer, görüşmelerin sonucunun ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soruya ise ''En kısa zamanda. Arkadaşlarımız CHP ile çalışmaya devam edecek. Biz, üzerimize düşeni yapmak için kararlıyız'' yanıtını verdi.
     ''Çalışmalar CHP'nin talepleri yönünde mi?'' sorusunu da Sezer, ''Hayır, birleşmeden söz etmiyorum, DSP'nin kurumsal kimliği sonsuza kadar sürecek. Ecevit'in veda konuşmasında da vardı. Orada bir değişiklik yok'' şeklinde cevapladı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER