Asayiş
  • 17.9.2005 01:11

SEZER'E ŞARBONLU MEKTUP GÖNDEREN ADAMDAN İLGİNÇ İFADE : ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM

Mersin'de bir şahıs, Cumhurbaşkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkanı'na "Şarbonlu ve Hormonlu" başlıklı mektup gönderdiği iddiası ile emniyette ifade verdi.

Terörle Mücadele Şubesi tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Emin Kocaaslan, "Mektubun içinde şarbon yoktu. O mektubu hormonlu aydınlara sinirlendiğim için yazdım" dedi.


Mersin'de zaman zaman yaptığı bireysel eylemlerle adını duyuran Emin Kocaaslan, bu kez de "Şarbonlu Mektup" olayı ile gündeme geldi. 22 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve ATO Başkanı Sinan Aygün'e kargo ile gönderdiği ve üzerinde "Şarbonlu ve Hormonlu" ifadesi yazan mektup, Emin Kocaaslan'ın poliste ifade vermesine neden oldu. Bu sabah Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Kocaaslan, gönderdiği mektup nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade verdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kocaaslan, emniyet çıkışında gazetecilere gönderdiği mektupta şarbon bulunmadığını söyledi. Mektubu Diyarbakır'da Başbakan Erdoğan ile görüşen "Aydınlar Grubunu" kastederek, "Hormonlu aydınlara sinirlendiğim için gönderdim" diyen Emin Kocaaslan, "Gönderdiğim bu mektuptan dolayı bugün ifade verdim. O cümleyi ben zehir zemberek manasında kullandım. Çünkü gönderdiğim mektubun dikkate alınmasını istedim. Aslında mektupta şarbon yoktu" diye konuştu.
Böyle bir mektubu göndermesindeki amacı da anlatan Kocaaslan, "Ne mutlu Türküm diyene" diye haykıran herkesin şunu bilmesi gerektiğini belirterek, "Anayasamızın, kanunlarımızın, mevzuatlarımızın özü, sözü, diyor ki; vatanı, milleti, devleti, Atatürk ve laik cumhuriyet ilkelerini, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi her türlü pislikten, şerefsizlikten, edepsizlikten, iç ve dış düşmanlardan koruyup, kollamak, müdafaa etmek her Türk vatandaşının görevidir. Ben SSK emeklisiyim. Bu devletten maaş aldığım sürece, bu devleti, cumhuriyeti ve kanunlarını saçının telinden tırnağının ucuna kadar koruyup, kollamak ve savunmak zorundayım. Bu düşünceden beni kimse engelleyemez. Atatürk'ün vasiyetlerini yerine getirmek için mücadele ediyorum. Başkaca hiç bir kötü niyetim yok" şeklinde konuştu.


Başbakan ile görüşen 12 tane sözde aydına kızdığı için mektubunun başlığına "Şarbonlu ve Hormonlu" yazdığını söyleyen Emin Kocaaslan, "Eğer bu memlekette 1938'den bugüne kadar bazı siyasi ve aydınlar hormonlu olmasaydı, bu memleket bu duruma düşmezdi. Ben sadece mesaj vermek istedim. Kötü niyetle göndermedim" dedi.
Kocaaslan, bu olaydan dolayı eğer yargılanıp ceza alırsa da bundan şeref duyacağını belirtti. Kocaaslan'ın gönderdiği mektupta, PKK terörürün hala devam etmesi ve örgüt liderinin cezaevinde bile eylemleri hala yönetiyor olmasına yönelik iddialara tepkileri de yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:07

İLGİLİ HABERLER