Medya
  • 15.6.2021 01:34

Sezgin Baran Korkmaz Fatih Altaylı'yı aradı!.. Sana kirli bir gazeteciyi anlatacağım

Altaylı yazısında, kendisini Sezgin Baran Korkmaz’ın aradığını belirtti ve Korkmaz’ın anlattığı iddialara değindi.

Fatih Altaylı, şunları kaydetti:

“Dün öğle saatlerinde Dalaman civarında otomobildeyim. Telefon çaldı. Tanımadığım bir numara. Uluslararası arama. Bir Avusturya numarası.

Tanımadığım numaraları açmayı pek sevmiyorum ama Avusturya kodunu görünce yeğenim orada okuduğu için ‘Belki o arıyordur’ diyerek açtım.

Bir erkek sesi. ‘Fatih Bey iyi günler dilerim. Ben Sezgin Baran Korkmaz, numaranızı bir gazeteciden aldım’ dedi.

‘Fatih Bey bugünkü yazınızı okudum ve çağrınıza yanıt olarak arıyorum’ dedi.

‘Size kirli bir gazeteciyi anlatacağım. Çünkü ben hayatımda böyle utanç verici, böyle rezil bir tehdit görmedim’ dedi.

‘Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı’ diye başladı. Gerisi utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar.”

“UTANIYORUM KEŞKE BAŞKALARINDA DA BU DUYGU OLABİLSEYDİ”

Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi. Bu suçlamalar ile bir gazetecinin adının yan yana gelmesi bile aklımın hafsalamın almayacağı bir durumdu.

Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu.

Korkmaz'a tanıdığı onca gazeteci varken bunu niye hiç tanışıklığı olmayan benimle paylaştığını sordum.

İstediği kişiye bunu yazdırabileceğini ama benim çağrıma yanıt verdiğini söyledi. İlginç bir yanıttı. Sezgin Baran Korkmaz'ın Veyis Ateş'le ilgili iddialarını Habertürk yönetimi ile de paylaştım.

Kendisinden son bir kez bu iddialara yanıt vermesini isteyeceklerdir muhtemelen.

Veyis Ateş'in de bu iddialara verecek bir yanıtı var mı bilemem! Keşke ilk gün çıkıp, ‘Bunlar külliyen yalandır’ diyebilseydi.

Keşke hem kendisinin hem de kendisine güvenenlerin onurunu koruyabilseydi.

Bu satırları yazmaktan, hiçbir yerinde olmak istemediğim bu işe müdahil olmaktan, hayatımda tanışmadığım birinin iddialarını muhataplarına sormaktan bile utanıyorum.

Keşke başkalarında da bu duygu olabilseydi!”

"SES KAYDI VAR" İDDİASI

Gazeteci Yavuz Oğhan, KRT TV'de katıldığı bir programda gazeteci Veyis Ateş'in firari Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediğini iddia etti. Oğhan, HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'ın Ateş ile Korkmaz arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydını dinleyip kendisine söz konusu iddiayı anlattığını da söyledi.

Yavuz Oğhan, Yılman'dan aldığı bilgileri aktararak şu ifadeleri kullandı: 

"Sezgin Baran Korkmaz ocak ayında Veyis Ateş'le bir görüşme yapıyor yurt dışına gittikten sonra. O görüşmesinde de birçok gayrimeşru isim gibi kayda alıyor. Veyis Ateş o konuşmada şunu söylüyor: 'Senin çoluğuna çocuğuna kavuşma hakkın var. Biliyorum çok kızgınsın, biliyorum sana çok büyük haksızlık edildi. Biliyorum senin bu hallere düşmemen lazımdı. Ama bunun çözümü için de bir yol var diyor. Ben Ankara'dayım şu anda gerekli görüşmeleri yaptım. Ve senin dönüşün için imkan söz konusu. Bunu masaya oturup konuşmamız lazım.' Bunu Sevilay (Yılman) çok daha iyi yazacaktır yarın kaydını çünkü tutmuş o. Onun üzerine Sezgin Baran Korkmaz, ‘masaya nasıl oturacağım’ diyor. 'Hayır ben senin adına oturacağım diyor masaya.' Korkmaz, ‘Ben parayı verdim sonra iş olmadı ne olacak’ diye soruyor. 'Ben alacağım parayı ama onlara vermeyeceğim.'

"SEVİLAY YILMAN'A 3 DAKİKALIK BİR KAYIT DİNLETİYOR"

Oğhan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sezgin Baran Korkmaz, bu konuşmayı da Sevilay Yılman'a yazdığı yazı sonrasında ‘evet ben Sezgin Baran Korkmaz'ı tanırım’ yazısı sonrasında arıyor; hem reddetmediği için bu tanışıklığı teşekkür ediyor. Hem de ‘benden bu paraları, 10 milyon euro isteyen bir gazeteci var. Benden maaş alan gazeteciler var’ diyor. Maaş alan gazetecilerin isimlerini söylediğini zannediyorum. Ama Sevilay onları söylemedi. 10 milyon euroyla ilgili de Veyis'in ismini söylüyor Sevilay Yılman'a. Yılman, 'kaydını dinlemeden inanmam' diyor. Onun üzerine 3 dakikalık bir kayıt dinletiyor. O kayıtta da bu söylediğim şeyler geçiyor."

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 15.6.2021 21:23

İLGİLİ HABERLER